Storck: Távol kell tartani a Slovant

dac

Koronavírus-fertőzés miatt három kulcsjátékosát nélkülözve lép pályára ma délután (17.00) a labdarúgó Fortuna Liga 13. fordulójában a DAC csapata a táblázat utolsó helyén álló FK Pohronie ellen.

A dunaszerdahelyi labdarúgócsapatot is elérte a koronavírus: a klub honlapjának tájékoztatása szerint Eric Davis, Cesar Blackman és Andrija Balic is pozitív mintát adott.

A vírus árnyékában

A három kulcsember így kénytelen lesz kihagyni a szombati, Pohronie elleni hazai bajnokit. „Az egyik múlt heti teszt során jelent meg nálunk az első két pozitív eset, Balic és Blackman. Mindkét játékost azonnal elkülönítettük. Tünetmentesek, jól érzik magukat és várjuk a tíznapos karantén végét. A jelenlegi egészségvédelmi előírások és a vonatkozó kormányrendelet értelmében ezen a héten az egész csapat PCR-teszten is átesett, és ez mellett folytatjuk a napi antigénteszteket is. Az egyik teszt során Eric Davis is pozitív eredményt produkáltˮ – olvasható Jan Van Daele sportigazgató közleménye a klub hivatalos oldalán.

A sportigazgató leszögezte, a DAC koronavírussal kapcsolatos óvintézkedései messze meghaladják a Fortuna Ligát irányító Ligás Klubok Uniója követelményeit, valamint hogy a három érintetten kívül mindenki más tesztje negatív lett.

Távol tartani a Slovant

A DAC múlt heti Sereď elleni mérkőzését el kellett halasztani (pótlás december 2-án), mert az ellenfél játékosai is megfertőződtek koronavírussal, így egyhetes pihenő után lépnek pályára Kalmárék szombaton a MOL Arénában.

„Az ellenfélnek új vezetőedzője van, aki 5–3–2-esre változtatta az ellenfelünk felállását, így másra kell felkészülnünk, mint amit az elmúlt találkozókon tapasztaltunk. Tisztában vagyunk azonban azzal, hogy mit kell tennünk. Szeretnénk folytatni az eddig mutatott teljesítményünket, ugyanolyan magabiztossággal és gólra törő játékkal akarunk előrukkolni. A célunk egyértelmű: gólokat szerezni, győzni és távol tartani magunktól a Slovant. Bízom benne, hogy minden rendben lesz és megrendezik a mérkőzést. Minket mindennap ellenőriznek, szerdán PCR-tesztet is abszolváltunk – jelentette ki a DAC vezetőedzője, Bernd Storck, aki nem számíthat a hosszabb ideje sérült Vidára, továbbá térdproblémák miatt Friede sem bevethető. – Az ő esetében várjuk az orvosi szakvéleményt, de az biztos, hogy a szombati mérkőzésen nem léphet pályára. Ellenben Mendez és Sharani ismét visszatértek az edzésfolyamatba.”

Legjobb gólátlag

A Pohronie elleni összecsapásnak nemcsak listavezetőként, hanem a leggólképesebb és a legjobb góllövő átlaggal rendelkező együttesként vág neki a DAC. 11 forduló alatt 34 alkalommal találtak be, ami 3,1-es meccsenkénti gólátlagot jelent. Ebben a rangsorban is a Slovan és a Zsolna követi a dunaszerdahelyieket 12 találkozón elért 30 góllal, tehát 2,5-ös átlaggal. 

Ez lesz a két gárda 4. egymás elleni összecsapása az élvonalban, az eddigieket pontveszteség nélkül abszolválta a DAC. Az augusztusi idegenbeli mérkőzésen a győzelmet jelentő találatot Friede szerezte a hosszabbítás perceiben.

A találkozó játékvezetője Prešinský lesz, és az STV 2-es csatornáján lehet élőben nézni.

(dac1904.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?