STK: a végén szakadt ki a gólzsák

STK0330

Kellemessé tették az STK focistái a somorjaiak húsvétját. A II. liga 22. fordulójában 3:0-ra legyőzték az iglóiak csapatát. A kék-fehér mezben több dunaszerdahelyi U19-es játékos jutott szóhoz, akik megállták a helyüket a felnőttek között is.

Több szempontból is különös volt a szombat délután a Pomléban. Bemutatkozott a nézőknek a DAC tartalék kapusa, Filipe. Érintetlen maradt ugyan a hálója, de többször borzolta a hazai szurkolók kedélyeit. Mivel a hétvégén a sárga-kékek U19-es csapatának szabadja volt, így az együttműködés keretén belül Filip Raška, Angyal Botond, Matúš Kucman és Nino Žiga kaptak lehetőséget az STK-ban, és mindannyian nagyon jól teljesítettek, mégpedig szinte az egész dunaszerdahelyi szakmai stáb és klubvezetés előtt. A találkozót személyesen szurkolta végig Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa is.

Ugyan a találkozó első perceiben a hazaiak voltak aktívabbak, de később a szél által támogatott iglóiak szerezhették volna meg a vezetést, a legnagyobb helyzetüket Christian Attah hagyta ki. A másik oldalon többször az utolsó pillanatban blokkolta a vendégvédelem a somorjai játékosok lövéseit, majd fél óra játék után egy gyönyörű támadás végén Damián Kachút közelről a kapu fölé helyezte a labdát. A szünet előtt megsérült hazai csapatkapitány, Draško Matej Marič-Bjekič helyett a pályára lépő Matúš Kucman pár méterről nem találta el az üres kaput.

A szünet után ahogy telt az idő, úgy fáradtak el a vendégek és domináltak a hazaiak. Egy óra játék után Matija Krivokapicot küldte pályára Vladimir Vassiljev mester. A 72. percben a montenegrói csatár Csóka Bálint átadása után lefutott egészen az alapvonalig, majd visszajátszott a feladóhoz, aki az üres kapuba gurított. A somorjai 17-es harmadik hazai, tavaszi találkozóján is betalált. A szombati gólja után Csölle Roli csapatvezető nyakába ugrott. ,,Megegyeztünk, hogy ma is eredményes lesz. És ő ezt betartotta” – mosolygott Csölle.

Nemsokára Mikuláš Demjanovič lövésébe ért bele szerencsétlenül Juraj Kamenický – 2:0. A 81. percben a 17 éves Nino Žiga löketét a vendégek portása, Hamrák csak kiütötte, s leggyorsabban Matija Krivokapic reagált, aki beállította a végeredményt. A montenegrói csatár a 13. a kék-fehér mezben lejátszott meccsén már a 10. gólját szerezte. Egy új Nikola Krstovic bontogatja a szárnyait?

,,Tudtuk, hogy az első gól dönthet. A találkozó elejét a vendégek még bírták, de fokozatosan elfáradtak. Örülök, hogy ismét betaláltam. A legfontosabb, hogy győztünk és araszolunk felfelé a táblázaton. Köszönöm a bizalmat a mesternek. Ugyan rúgom a gólokat, de a teljesítményemmel nem vagyok elégedett. Még többet szeretnék segíteni a csapatnak” – mondta lapunknak Csóka Bálint.

A 18 éves Angyal Botond először játszott végig másodosztályú találkozót. ,,Az első félidőben még nem úgy volt, ahogy elterveztük. A fordulás után nyugodtabbak voltunk és a fölényünket sikerült gólokra váltani. Mondhatom a dunaszerdahelyi csapattársaim nevében is, hogy nagyon örülünk, hogy lehetőséget kaptunk a felnőtt II. ligában, a Somorja mezében tudunk tovább fejlődni. Úgy érzem, hogy itt a felnőtteknél nagyobb a tempó és több párharc van a pályán. Bízom benne, hogy minél előbb megszokom ezt a gyorsabb játékot” – nyilatkozta az Új Szónak Angyal Botond. Egy érdekesség a végére: az STK 19,36 éves átlagéletkorú csapattal fejezte be a meccset.

II. MONACOBET LIGA

22. forduló

FC ŠTK 1914 Šamorín–Spišská Nová Ves 3:0 (0:0)

G.: Csóka (72.), Kamenický (79., öngól), Krivokapič (81.). 

Jv.: Greško, 478 néző. 

ŠTK: Filipe–Raška, Marič-Bjekič (40. Kucman), Nathan, Rovis, Angyal, Baez (62. Krivokapic), Fellipe (73. Žiga), Kachút, Záhradník, Csóka B. (73. Demjanovič).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?