Sterbik: „Mindenki úgy játszott, mintha már sok döntőt végigharcolt volna”

<p>A férfikézilabda Bajnokok Ligája kölni Final Fourjának döntője csúcskézilabdát hozott. A Paris Saint-Germain hét másodperccel a vége előtt egyenlített a Vardar ellen, de az utolsó támadás végén jött Ivan Cupic, és megszerezte a macedónok győztes gólját. A szenzációs diadal után Sterbik Árpáddal, a Vardar kapusával beszélgettünk.</p>

A Vardar először jutott el a négyes döntőbe, és rögtön nyerni tudott. Minek köszönhető ez a siker?

A csapatunkban vannak tapasztalt és fiatal játékosok is, de egyikünknek sem volt elég pusztán az, hogy itt vagyunk. Mindenki nagyon éhes volt a sikerre, amiért az utolsó pillanatig harcoltunk.

A Ciudad Reallal háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, de egyszer sem ebben a formátumban, hanem még a régi, oda-visszavágós rendszerben. Mi a különbség a kettő között?

Négy év alatt három Bajnokok Ligáját nyertem, és akkor megváltoztatták a formátumot. Lehet, hogy miattunk! A Final Fourban korábban még sosem nyertem, ez volt a kilencedik BL-döntőm, rossz az átlagom, mert ez csak a negyedik győzelmem volt. Törekednem kell rá, hogy javítsak rajta! Nagyon örülök, hogy egy ilyen csapattal nyerhettem BL-t, amely nem favoritként érkezett.

Mind a Barcelona elleni elődöntőt, mind a PSG elleni döntőt az utolsó támadással döntötték el, másodpercekkel a meccs vége előtt. Ez nagyon komoly mentális erőről árulkodik.

A csapat kapott egy karaktert, ennek köszönhetően a tapasztalatlan játékosok is úgy játszottak, mintha már több BL-döntőt végigharcoltak volna. Magam is csodálkoztam. Nem láttam őket megszeppenni sem a Barcelona, sem a PSG ellen.

Melyik meccs volt a nehezebb?

Mind a kettő nagyon nehéz volt.

A fantasztikus védéseinek köszönhetően a torna legértékesebb játékosának járó díjat is megkapta.

Azt ideajándékozták!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?