Sportlövészet: Tóth Anita nem döntős

Peking |

<p>A magyarok közül elsőként bemutatkozó Tóth Anita nem jutott be a nyolcas döntőbe a női légpuskások versenyében a pekingi olimpián. A  sportlövő 390 kört ért el az alapversenyben, s ez csupán a 35. helyhez volt elegendő a 47 fős mezőnyben. Mivel élete első ötkarikás fellépése alkalmával a péntek esti megnyitót nem volt szíve kihagyni, kissé fáradtnak, de nyugodtnak tűnt.</p>

Az UTE 28 éves versenyzője előzetesen azt mondta, az a célja, hogy megjavítsa 396 körös egyéni legjobbját, de hozzátette: még ez sem biztos, hogy elég lesz a fináléhoz. Végül sem az egyéni csúcs, sem a döntő nem jött össze. Tóth csütörtökön lép ismét lőállásba Pekingben, erősebb számában, sportpuskában javíthat.
Tóth 12 perc próbálkozás után az elsők között vágott neki a negyven lövésnek, de már az első sorozatban bizonytalankodott, hat 10-es mellett négy 9-est is lőtt, így 96 körrel zárta az első tíz lövést. A második fordulóban három kísérlet után - amelyek közül az egyik ismét 9-est hozott - leült néhány percre pihenni, és ez jót is tett neki, mert a folytatásban már nem tudott hibázni, így a második sorozatot 99-cel zárta, összesítésben pedig 195-nél járt.
A jó széria kitartott a harmadik sorozatra is, egészen a hetedik lövésig, amely ismét kicsúszott a 10-es körből, így Tóth részéről újabb szusszanás következett. A kis szünet azonban ezúttal nem hozta meg gyümölcsét, a következő próbálkozások ugyanis ismét csak 9-est értek, így a magyar lövő 97-tel zárta ezt a szakaszt. Az utolsó sorozatban aztán nyolc 10-est és két 9-est produkált, és így végül 390 körrel a mezőny második felében zárt.
Az alapversenyt a maximális 400 körrel - világcsúcs-beállítással és olimpiai rekorddal - a cseh Katerina Emmons nyerte. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?