SPORTHĺRADÓ

Remek szlovák csúcsot futott Protič Krisztina a salemi Willamette Invitational atlétikai viadalon a női 3000 méteres akadályfutásban, ideje 10:50,6 perc. Megnyerte a 800 métert is, 2:15,06 perces egyéni rekorddal.

Remek szlovák csúcsot futott Protič Krisztina a salemi Willamette Invitational atlétikai viadalon a női 3000 méteres akadályfutásban, ideje 10:50,6 perc. Megnyerte a 800 métert is, 2:15,06 perces egyéni rekorddal.

A sorsolás szeszélye folytán már pénteken, a labdarúgó Borsodi Liga rájátszásának nyitányán összecsap a listavezető Ferencváros és a mögötte egy ponttal lemaradva második MTK Hungária az Üllői úton. A playoff kétszer öt fordulós lesz, a legjobb hat a bajnoki címért, a 7-12. helyezett klubok a kiesés elkerüléséért játszanak. A felsőház nyitófordulója – péntek: FTC–MTK (18.00), Debrecen–Győri (19.00), szombat: Újpest–Siófok (18.00). A bajnokság teljes menetrendjét holnapi számunkban közöljük.

Párosban 170. tornagyőzelmét ünnepelte a floridai Sarasotában Martina Navrátilová, a tenisz 46 éves legendája. Ő a legidősebb női játékos, aki WTA-tornán valaha is az élen végzett. A sarasotai dön-tőben: Navratilová, Huber (amerikai, dél-afrikai)–Aszagoe, Mijagi (japán) 7:6, 6:3.

Új világcsúcsot (4:10,73) ért el az amerikai Michael Phelps a férfi 400 m-es vegyesúszásban az indianapolisi USA–Ausztrália válogatott találkozón. A régi rekordot is ő tartotta 4:11,09 perccel.

Egy évre Ján Šterbák lett az extraligás liptószentmiklósi jégkorongcsapat vezetőedzője.

Helyezésével nem, de eredményeivel felhívta magára a figyelmet Szmuda Áron (BYU Provo) az austini 76. Texas Relays viadalon: távolban 760 cm-vel, hármasban 14,76 méterrel lett egyaránt hetedik. A távolugrók B-versenyét 766 centivel nyerte.

Harmadik lett Béres József (navigátor: Petr Slaný, Škoda Octavia WRC) a Vranov Ralin.

Nyitrán rendezték a 21 éven aluli ökölvívók szlovákiai bajnokságát. Két komáromi arany született: 51 kilóban Rafael E., 60 kg-ban Doležaj győzött, 71 kilóban a galántai Varga lett a bajnok. Két bronzérem is jutott a komáromiaknak: Škuliba (60 kg) és Miroši (91 kg) révén.

Nagyszombat adott otthon az idei egyéni cselgáncsbajnokságnak. Csütörtöki Marián 60, Pálkovács Zoltán (mindketten Dukla Banská Bystrica) 100 kilóban végzett az élen. Lajka Zsolt (66 kg, UMB Banská Bystrica) és a gútai Fülöp Edit (57 kg) bronzérmet szerzett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?