Spartan-versenyek Somorján

Spartan

Hétvégén ismét rangos sporteseménynek ad otthont a somorjai X-Bionic komplexum: az utánozhatatlan hangulatú Spartan-versenyek zajlanak majd szombaton és vasárnap.

A sprint, night, charity, super, HH és Kids kategóriákban indulóknak egy több kilométeres akadálypályát kell teljesíteniük, amely próbára teszi a bátorságukat is.

Emellett a charity kategóriában részt vevők jótékonykodhatnak is, támogatva egy gyerekek lelki egészségével foglalkozó projektet. Ez a szám minden kezdő versenyzőnek is ajánlható: a távja ugyanúgy 5 km-es, de az akadályokat nem kötelező rajta abszolválni.

„A Spartan-versenyek nagy hozadéka, hogy általuk is megismeri az ember Szlovákiát, olyan szegleteit is, amelyek létezéséről nem tudott, emellett pedig külföldre is eljutnak az indulók. Minden verseny egy kihívás, amelyre jól fel kell készülni – mondta Dominika Beňáková, a Spartan-versenyek nagykövete.

A világon nagy népszerűségnek örvendő Spartan-akadályversenyeket 2010-ben Joe de Sena hozta létre az Egyesült Államokban. Szlovákiában 2012-ben honosodtak meg, innen terjedt el a mozgalom a környező országokba is. Tavaly több mint 37 000 résztvevője volt ezeknek a versenyeknek, amiből 10 000-en Szlovákiában álltak rajthoz. A Spartan-versenyek célja, hogy mindenkiben növelje az elszántságot, és hogy maradandó élményekkel ajándékozzon meg minden résztvevőt. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?