Sparta: a továbbjutás küszöbén

Pozsony. A labdarúgó Bajnokok Ligájában lejátszották az Egyesült Államok elleni terrortámadás miatt elhalasztott találkozókat. Folytatja sikersorozatát a prágai Sparta, amely 2:0-ra legyőzte a moszkvai Szpartakot. Továbbra is biztosan menetel a százszázalékos Bayer Leverkusen.

Del Piero (csíkos mezben) két portugál védő között kapura tör a Porto–Juventus (0:0) találkozónTASR/AP-felvételGlasgowban a Celtic a vártnál nehezebben győzött a nyeretlen Rosenborg Trondheim ellen. A mérkőzés egyetlen találatát Thompson szerezte. A 35 esztendős Ľubomír Moravčíknak továbbra is várnia kell arra, hogy pályára lépjen a BL-ben, a rutinos középpályás csupán a cserepadról figyelte társai játékát. Talán majd legközelebb bizalmat kap a szlovák futballista. Az egygólos siker után immár a skót együttes vezeti az E-csoportot. A nagy érdeklődéssel kísért Porto– Juventus összecsapáson mindkét együttes a védekezésre helyezte a hangsúlyt, nem csoda, hogy gól nélkül zárult a találkozó, s a szurkolók csalódottan távoztak a stadionból.

Az eddig százszázalékos Leverkusen sem jeleskedett különösebben az utolsó helyig megtelt leverkuseni BayArénában a pont nélkül álló Fenerbahce ellen. Meglepetésre a bátran játszó vendégek szereztek vezetést, azonban a brazil Lucio révén még az első félidőben sikerült egyenlíteniük a németeknek. Sorsdöntőnek bizonyult, hogy a 38. percben Johnson, az isztambuliak hátvédje a kiállítás sorsára jutott. Ezt követően már fölénybe került a Bayer, a Ballack révén megszerezte a győzelmet jelentő gólt. Barcelonában 75 ezer szurkoló biztatta a hazaiakat a Lyon ellen. Kezdettől fogva a katalánok diktálták az iramot, de Coupet, a franciák hálóőre fantasztikus formában védett. ĺgy a 78. percig kellett várni az első gólra, amikor Kluivert fejelt a hálóba. A hajrában Rivaldo 11-esből állította be a végeredményt. A győzelemmel az FC Barcelona feljött a második helyre.

Küzdelmes mérkőzést hozott a La Coruna lille-i vendégjátéka. A rutinos spanyolok szereztek vezetést, s hiába játszottak mezőnyfölényben a hazaiak, sokáig úgy tűnt, vereséggel zárják a meccset, ám négy perccel a befejezés előtt Olufade bombájával egyenlítettek a gallok. Kiegyensúlyozott első félidőt hozott az Olympiakosz Pireusz–Manchester United párharc, szünet után már az történt a játéktéren, amit az angolok akartak, s Beckham és a csereként beállt Cole találataival biztosan gyűjtötték be a három pontot. A Ferguson-legénység az eléggé gyatra kezdést követően már átvette a vezetést az F-csoportban.

Ismét kitett magáért a prágai Sparta, biztosan fektette két vállra a moszkvai Szpartakot. Már az első 45 percben vezetést szerezhetett volna a hazai együttes, azonban kihagyták helyzeteiket: Hartig, Kincl és Sionko elpuskázta a lehetőségeket. A vendégek is vezettek egy-két veszélyes támadást, Tyitov fejese centiméterekkel kerülte el a kaput. Fordulást követően nagyobb sebességre kapcsolt a cseh bajnok, és Michalík mesteri átadása után Kincl másodszorra a hálóba lőtt. A 82. percben egyenlíthetett volna a Szpartak: gyors kontra végén Lovcsev egyedül tört kapura, ám Petr Čech bravúrosan hárított. Nem sokkal a befejezés előtt védelmi hibát követően a remekül játszó Sionko biztosan lőtt a kapuba. A játék képe alapján teljesen megérdemelten nyertek Jaroslav Hřebík edző védencei, akik közel állnak a továbbjutáshoz. Ismét több remek egyéni teljesítmény akadt, Čech (a 19 éves hálóőr még nem kapott gólt!), Novotný, Labant, Jarošík, Michalík és Hartig vitte a prímet. Ki gondolta volna, hogy három forduló után a cseh bajnok lesz a listavezető. Csak érdekességként: a Sparta már eddig 2 750 000 svájci frankot (500 ezer a rajtpénz mérkőzésenként, a győzelem szintén félmilliót ér, a döntetlent 250 ezerrel honorálják) keresett! Rotterdamban küzdelmes összecsapást láttak a nézők, a címvédő Bayern kezdett jobban, s tetszetős akció végén Elber lövésével szemben tehetetlennek bizonyult a Feyenoord portása. Azonban a hollandok nem adták fel, s még a szünetig sikerült egyenlíteniük. A második félidőben a bajorok irányították a játékot, s gyorsan egyenlítettek. Úgy tűnt, a müncheniek elégedettek a döntetlennel, ugyanis nem nagyon erőltették a támadásokat. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?