Sorozatban kilencedik alkalommal a spanyol a legerősebb bajnokság

lionel messi

Sorozatban kilencedik alkalommal a spanyol La Liga bizonyult a világ legerősebb bajnokságának a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS). Az NB I az 59. lett.

Az IFFHS honlapján lévő adatok szerint a spanyol liga 1256 ponttal végzett az élen. A listavezetőhöz hasonlóan megőrizte második, illetve harmadik helyét az angol (1050), valamint a brazil (1043) élvonal. A kolumbiai első osztály (1028) két helyet előrelépve a negyedik, míg az európai topbajnokságok közül az olasz (998) az ötödik, a francia (895) a hetedik, míg a német (834,5) a nyolcadik pozíciót foglalja el.

A magyar élvonal 341 ponttal az 59., három helyet csúszott vissza.

A spanyol bajnokság a rangsor 1991-es kezdete óta 13. alkalommal végzett az első helyen, korábban az olasz (10), az angol (4) és a német (1) élvonal bizonyult még a legjobbnak.

A rangsorban bajnokságonként az öt legjobb csapat hazai és nemzetközi eredményességét veszik figyelembe egy speciális pontszámítás alapján.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?