Sokkal nehezebb versenyre számított

Dunaszerdahely |

<p>Dunaszerdahelyi tini az ország idei legjobb junior mezei futója. Magyar Bálint magabiztos versenyzéssel, kiváló taktikai érzékkel a vártnál könnyebben utasította maga mögé korosztálya mezőnyét a hétvégi breznóbányai országos bajnokságon.</p>

 

Hat kilométer megtétele után ideje 23:55,69 perc volt a célban, elsősége pedig idén már az ötödik országos bajnoki címét jelentette. A nagyszombati egyetem elsőéves hallgatója 2012-ben a juniorok között 10 km-en megnyerte az országúti és a szabadtéri pályabajnokságot, ugyancsak a besztercebányai stadionban örülhetett 5 km-en és 3000 méteres akadályfutásban elért győzelmének.„Nem volt olyan nehéz, mint gondoltam – tér vissza breznóbányai diadalára a nyitrai ŠG Stavbár atlétája. – Sokkal nehezebb versenyre számítottam, hiszen a mezőnyben volt néhány nyolcszázas futó. Aki meg mögöttem végzett, már többször megnyerte ezt a számot. Ha már szóba került, megemlítem, hogy első országos bajnoki címemet 2008-ban is mezei futásban szereztem. A mostanival együtt tíznél tartok.” A breznóbányai dombokon, terepen teljesen érvényesült Bálint taktikája. „Két kör után, a harmadik kilométer kezdetén elhúztam a többiektől, s ezt az előnyömet az ötödik körig növeltem. A hatodik, utolsó kilométeren jól beosztottam az erőmet, s a végén húsz másodperces előnnyel értem célba – részletezte a verseny lefolyását a csallóközi fiú, aki nem felejti el megemlíteni, hogy sikeréért köszönet jár a dunaszerdahelyi sportgiminek, ahol idén érettségizett, a családnak, s mindenkinek, aki szorított neki. – Azt hittem, a dombok jobban megviselnek, de valahogy jól bírtam a kapaszkodókon. Ellenfeleim képtelenek voltak felzárkózni, s mint a verseny után elmondták, már nagyon elegük volt, nemigen tudtak mit kezdeni a terep kihívásaival.” Mikor megkérdeztem Bálinttól, hogy melyik idei bajnoki aranyérmének örül a legjobban, határozottan válaszolta, hogy a legutóbbinak, vagyis a mezei futásban szerzettnek. „Ebben volt a legnagyobb a konkurencia. Tizenöten-tizenhatan lehettünk a mezőnyben, ennyi futó közül voltam a legjobb” – tette hozzá a szófukar fiú, aki már 2013-ra alapoz. Azt is elárulta, hogy a fedett pályás idényre külön nem készül, s a mezeifutó-bajnokságra sem hangolt különösebben. Ahhoz képest egészen magabiztosan győzött.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?