Sok német gól a szaúdi hálóban

Ulszan/Niigata/Szapporó. A vb szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek. Németország válogatottja nyolc góllal szórta meg Szaud-Arábiát, labdarúgói gyakorlatilag azt csináltak, amit akartak, noha meg sem erőltették magukat. Újabb pontot szerzett Afrika képviselője, a kameruni Szelídíthetetlen Oroszlánok döntetlenül mérkőztek ĺrország ellen. Dánia, Tomasson két góljának köszönhetően legyőzte Uruguayt.

Miroslav Klose (balra) nem az első a családjában, aki nemzetközi hírnevet szerzett: német édesapja a hetvenes évek végén a francia Auxerre-ben légióskodott, lengyel édesanyja pedig 82-szer lépett pályára hazája kézilabda-válogatottjábanReuters-felvételA-CSOPORT

DÁNIA–URUGUAY 2:1 (1:0). Ulszan, 38 000 néző. Játékvezető: Mane (kuwaiti). Góllövők: Tomasson (45., 83.), ill. Rodriguez (48.). DÁNIA: Sörensen–Helveg, Laursen, Henriksen, Heintze (56. Jensen)–Rommedahl, Töfting, Gravesen, Grönkjaer (69. Jörgensen)– Tomasson, Sand. URUGUAY: Carini–Mendez, Sorondo, Montero, Rodriguez (85. Magallanes)–Varela, Garcia, Guigou–Recoba (79. Regueiro)–Abre- (87. Morales), Dario Silva. Dánia csapata mindvégig többet kezdeményezett, míg a dél-amerikaiak támadójátékából hiányzott az átütőerő. Azt azonban el kell ismernünk, egy szögletet követően Pablo Garcia úgy dekázott a labdával, mintha csak a kisfiával trükközgetne a kertben, majd a bemutatót megunván balra passzolt Rodriguez elé, aki kapásból akkora gólt rúgott a jobb felső sarokba, hogy azt Púánál kevésbé temperamentumos edzők is néptánccal ünnepelték volna. Egyébként a dánok néhány percnyi játék után átvették a kezdeményezést és Tomassonnak köszönhetően megérdemelten szerezték meg a három pontot.

A csoport állása:

1. Dánia 1 1 0 0 2:1 3

2. Szenegál 1 1 0 0 1:0 3

3. Uruguay 1 0 0 1 1:2 0

4. Franciaország 1 0 0 1 0:1 0

Legközelebb, június 6.: Dánia–Szenegál és Uruguay–Franciaország.

E-CSOPORT

ĺRORSZÁG–KAMERUN 1:1 (0:1). Niigata, 43 000 néző. Játékvezető: Kamikava (japán). Góllövők: Holland (52.), ill. Mboma (39.). ĺRORSZÁG: Given–Kelly, Breen, Staunton, Harte (78. Reid)–McAteer (46. Finnan), Holland, Kinsella, Kilbane–Duff, Keane. KAMERUN: Alioum–Tchato, Kalla, Song, Geremi–Lauren, Foe, Olembe–Wome, Eto, Mboma (69. Suffo). Az első félidőben a kameruni, a másodikban az ír válogatott játszott jobban, így igazságos a döntetlen. Csak egy pont került a kameruni tarisznyába, talán mert a szervezettség inkább a másik oldalra volt jellemző a jó iramú, igazán tartalmas mérkőzésen.NÉMETORSZÁG–SZAÚD-ARÁBIA 8:0 (4:0). Szapporo, 32 000 néző. Játékvezető: Aquino (paraguayi). Góllövők: Klose (20., 25., 69.), Ballack (40.), Jancker (45.), Linke (73.), Bierhoff (84.), Schneider (93.). NÉMETORSZÁG: Kahn–Linke, Ramelow (46. Jeremies), Metzelder–Frings, Schneider, Hamann, Ballack, Ziege–Jancker (67. Bierhoff), Klose. SZAÚD-ARÁBIA: Ad Dáje–A.D. Ad-Doszari, Zubrowami, Táker, Szolajmani–Nur. H. Ad-Doszari (46. I. As-Sahrani), A. As-Sahrani, At-Temjat (46. Al-Szahran)–Al Dzsaber, Al-Jami (76. A. Ad-Doszari). A német válogatott néhány meghatározó emberének sérülése nyomán sokan azt várták a „Sötét Lónak” számító szaúdiaktól, hogy meglepik a vb favoritjai közé (egyelőre) nem sorolható Nationalelfet. Ez voltaképpen sikerült is, hiszen Rudi Völler és tanítványai aligha számítottak ennyire gyenge ellenfélre. A szaúdiaknak az utolsó percekben volt néhány támadásféleségük, de egyébként alig értékelhető a teljesítményük. Ha csak ebből a meccsből indulnánk ki, azt mondhatnánk, a FIFA esetleg fontolóra vehetné a hokiban honos A-,B- és C-csoportos vb-k rendezését. Reméljük, hogy ezen a tornán nem lesz több, ezt a javaslatot támogató összecsapás.

- A labdarúgó-vb-k történetében hatodszor fordult elő, hogy a győztes csapat legalább nyolcgólos különbséggel győzte le ellenfelét – 1938: Svédország–Kuba 8:0, 1950: Uruguay–Bolívia 8:0, 1954: Magyarország–Dél-Korea 9:0, 1974: Jugoszlávia–Zaire 9:0, 1982: Magyarország–Salvador 10:1, 2002: Németország–Szaúd-Arábia 8:0.

- Franz Beckenbauer, a Bayern elnöke szerint a német válogatott tagjai jobban megizzadnak egy keményebb edzésen, mint tették azt a szaúdiak elleni meccs első félidejében: „Szaúd-Arábia számára megalázó volt a találkozó, mi viszont kiválóan mutatkoztunk be, s ez tiszteletet parancsoló lehet a következő összecsapásokon. Önbizalom-növelő győzelmet arattunk, külön dicséret illeti Miroslav Klosét, aki eddigi 13 válogatottsága alkalmával összesen 11-szer talált a hálóba, ez szinte már Gerd Müllert idézi.

A csoport állása:

1. Németország 1 1 0 0 8:0 3

2. ĺrország 1 0 1 0 1:1 1

3. Kamerun 1 0 1 0 1:1 1

4. Szaúd-Arábia 1 0 0 1 0:8 0

Legközelebb, június 5.: Németország–ĺrország összecsapás (13.30). (MTI, TASR, sr)

A MAI MŰSOR

8.30: Horvátország–Mexikó (G-csoport, játékvezető: Jun L- – kínai); 11.00: Brazília–Törökország (C-csoport, Kim Zung J- – dél-koreai); 13.30: Olaszország–Ecuador (G-csoport, Brian Hall – amerikai). Mindhárom meccset élőben közvetíti az m1.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?