Slovan: aktívabb játékkal meglehet a továbbjutás

Slovan
Pozsony |

A múlt heti, 2:2-es döntetlen után bármi megtörténhet a pozsonyi visszavágón a Slovan–Basel párharcban a labdarúgó Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjében.

Elég csak felidézni a felek októberi csoportmeccsét a Téglamezőn: vezetett a Basel, vezetett a Slovan, végül pedig 3:3 lett a végeredmény.

Jósolni a csütörtöki (18.45) meccs előtt is nehéz, mert a 2023-as évben mindkét csapat – finoman fogalmazva – hullámzóan teljesít: a pozsonyiak nyolc idei tétmeccsükből kettőt tudtak megnyerni, legutóbb a zsolnaiaktól kaptak ki hazai pályán 1:0-ra.

De nem sokkal jobb a svájciak teljesítménye sem, a Basel 13 találkozóból 4-et húzott csak be, az EKL visszavágójára is egy döntetlennel (St. Gallen, 1:1) hangolt.

Az égszínkékek klubvezetése viszont biztos a dolgában, nagy fiesztára készülnek. A meccs előtti felvezető programok már délután 4-kor elrajtolnak a Nemzeti Futballstadion előtti téren, ahol diszkó és ingyensör is várja a kilátogatókat.

Visszatérve a mérkőzéshez, a Slovannál mindenki hadra fogható, és az utóbbi napokban betegeskedő vezetőedző, Vladimír Weiss – akit a már felgyógyult asszisztense, Bori Kitka helyettesített a felvezető sajtótájékoztatón – is ott lesz a mai visszavágón. „A csapatok jól ismerik egymást. Mindenképpen jobban oda kell figyelnünk a meccs elején, Bázelben nagy gondjaink voltak a játék szervezésében, a rivális focistái pedig nagyon gyorsan tudnak átmenni védekezésből támadásba. Emellett hiányzott játékunkból a türelem is – mondta Kitka. – Másrészt arra is ügyelnünk kell, hogy hazai pályán ne ragadjanak el minket túlzottan az érzelmek, és higgadtak maradjunk támadásban.

A hangulatra vélhetően nem lesz majd panasz, az utolsó hírek szerint már csak néhány száz jegy várt gazdára szerdán. A telt ház pedig Kitka szerint egyértelműen előny: „Többször megesett, hogy azt a 10-15%-ot, ami hiányzott a játékunkból az ideálishoz, a közönség »pótolta«, és belehajszolt minket a győzelembe. Megadták a fiúknak azt az önbizalmat, hitet, amire szükségük volt.

A Fortuna ligás vereség után pedig egy kis beszélgetésre volt szükségük a játékosoknak, árulta el Guram Kasia, a Slovan védője. „Leültünk, és őszintén elmondtuk egymásnak a véleményünket. Egyetértettünk, hogy a botlások ellenére jó szezonunk van, különösen nemzetközi szinten, ahol a Basel elleni meccs döntővel ér fel számunkra. Maximálisan motiváltak vagyunk és jó hangulatban várjuk a visszavágót – szögezte le a georgiai játékos.

Ha a Slovan továbbjutna, az önálló Szlovákia történetének legnagyobb sikerét érné el a legjobb nyolc közé jutással. A negyeddöntő sorsolását pénteken kora délután rendezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?