Slovan: a minimumból a maximum

foci

1:0-ra győzni tudott Mostarban a Zrinjski ellen a Slovan a labdarúgó BL-selejtezők 2. fordulójának első mérkőzésén.

A pozsonyiaktól a meccs előtt betegség miatt kiesett ifj. Vladimír Weiss. A csapatkapitány volt a Slovan eddigi egyetlen gólszerzője a BL-selejtezőben (3 találat a Hesperange elleni két mérkőzésen), mellé most feliratkozott Zuberu Sharani. A DAC-ot is megjárt játékos az 53. percben egy beívelt szabadrúgást fejelt a bosnyákok kapujába. A találatot még hosszasan elemezték a VAR-szobában, mivel az ismétlések alapján is úgy tűnt, a ghánai szélső erősen támaszkodott a Zrinjski védőjére a fejesnél. Végül azonban a játékvezető megadta a gólt, ami utóbb győztes találatnak bizonyult. A Slovan ezt leszámítva nem sokat mutatott az óriási hőségben, inkább az égszínkékek kapusának, Borjannak volt több dolga. A kanadai színeket képviselő hálóőr minden veszélyesebb szituációt megoldott, s mivel a slusszpoén elmaradt – a pozsonyi Lovat szépségdíjas lövését Maric szögletre tornázta a legvégén –, a Slovan nagyot lépett a továbbjutás felé 1:0-s győzelmével.

Az eredmény kitűnő számunkra, megküzdöttünk érte. Ellenfelünk főleg beívelésekkel okozott zavart a védelmünkben. Nálunk Vlado hiányzott, a bosnyákoknál Bilbija nem vállalhatta a teljes meccset. Ezeket a találkozókat nem szépségre játsszák – értékelt id. Vladimír Weiss, a Slovan vezetőedzője. – A szünet után feljavultunk az összjátékban. Vártuk, mit lépnek a hazaiak, de hátul nem volt gond. Sharaninak nagyon jó a súlypontemelkedése, gyors és dinamikus. Akkor is játszott volna, ha Vladko nem betegszik meg.

A szakember hozzátette, fia a meccs reggelére belázasodott, rázta a hideg, de ő maga is azt érezte délelőtt egy pillanatban, hogy összeesik. „Nagyon meleg és nehéz volt a levegő, de a körülmények ugyanúgy a hazaiaknak is megnehezítették a dolgát” – jegyezte meg Weiss.

A védő Lukáš Pauschek is elmondta, teljesen kifacsartnak érzi magát a 90 perc után: „Nagyon nehéz meccs volt. Kevés helyzetünk volt, így annál értékesebb a siker.” Borjan kapus pedig – Weiss-szel egyetemben – a védekező játékosaikat dicsérte. „Büszke vagyok rájuk, önfeláldozóak voltak. A védelemben fantasztikus teljesítményt nyújtottunk” – summázott a Crvena zvezda korábbi hálóőre.

A visszavágót kedden rendezik Pozsonyban.

Érdekes

Zrinjski Mostar–Slovan 0:1 (0:0)

Gólszerző: Zuberu (53.)

Játékvezető: Van Driessche (belga), Sárga lap: Canadija, Jakovljevic, ill. Barszegjan, Lovat, Borjan, 5000 néző

MOSTAR: Maric–Corluka, Senic (46. Jakovljevic), Barisic, Memija–Ivancic (64. Bilbija), Canadija, Stanic (64. Kozulj)–Ticinovic (64. Jukic), Kis, Cuze (83. Malekinusic)

SLOVAN: Borjan–Pauschek, Kasja, Bajric, Lovat–Kankava, Szavvidisz–Barszegjan (67. Lichý), Tolic (67. Abubakari), Zuberu (83. Wimmer)–Csavrics (77. Zmrhal)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?