Simeone kontra Guardiola

Két teljesen eltérő stílusú csapat, az Atlético Madrid és a Bayern München találkozik egymással ma este (20.45) a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.Az Atlético kemény védekezésével, rendkívül szervezett futballal jutott el a legjobb négy közé, míg a Bayern kreatív és gyors táma

Két teljesen eltérő stílusú csapat, az Atlético Madrid és a Bayern München találkozik egymással ma este (20.45) a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Az Atlético kemény védekezésével, rendkívül szervezett futballal jutott el a legjobb négy közé, míg a Bayern kreatív és gyors támadójátékával kerekedett riválisai fölé.

Mindkét együttes arculata egyfajta tükörképe a két edzőnek, hiszen a spanyol gárdát a korábbi kiváló védekező középpályás, az argentin Diego Simeone, míg a Bayernt a Barcelona egykori mestere, a tiki-taka megteremtője, Josep Guardiola irányítja.

„Előnyt akarunk szerezni a visszavágóra, biztosra veszem, hogy fanatikus szurkolóink segítségével legyőzzük a Bayernt” – szögezte le Diego Simeone, akinek a csapata a Málaga elleni 1:0-s győzelemmel hangolt a kupameccsre.

A bajorok az elmúlt két évben spanyol csapatok ellen buktak el az elődöntőben, tavaly a Barca, 2014-ben pedig a Real Madrid búcsúztatta őket.

„A fociban nem a múlt számít, hanem a jövő. Bízom a csapatomban, ott akarunk lenni a döntőben” – jelentette ki Guardiola, akinek az együttese az utóbbi 10 tétmeccse közül kilencet megnyert, legutóbb a Herthát verte 2:0-ra. A katalán szakvezető sérülés miatt nem számíthat Arjen Robben és Holger Badstuber szereplésére.

„Az Atlético az a csapat, amelyikkel nem akartam találkozni. Egyértelműen őket tartottam a lehetséges ellenfelek közül a legerősebbnek” – nyilatkozta Javi Martínez, a bajorok spanyol futballistája még a sorsolás után.

„Könnyebb a pamplonai arénában két bikával megküzdeni, mint az Atleticóval meccselni” – jelentette ki Hans-Joachim Watzke, a Bayern legnagyobb hazai riválisának, a Borussia Dortmundnak az elnöke.

A madridiak a védekezésre alapozzák a játékukat, a szezonbeli 51 tétmérkőzésük közül 26 alkalommal nem kaptak gólt. A jól záró hátvédsor mellett – a Barcelona elleni BL-párharc visszavágóján leradírozta a Messi–Suárez–Neymar-triót – nem szabad megfeledkezni a támadókról sem, hiszen a francia Antoine Griezmann már 29 gólnál jár az idényben, míg az évekig hullámvölgyben lévő Fernando Torres feltámadt, a legutóbbi hat mérkőzésén öt gólt lőtt.

A védelemből hiányozni fog az uruguayi Diego Godín, így az argentin tréner várhatóan a Jose Gimenéz–Lucas Hernández-duót állítja a védelem tengelyébe.

Simeone és Guardiola számos alkalommal találkozott egymással játékosként: klubszinten előbbi három, utóbbi négy győzelmet aratott, igaz, Simeone egy 1996-os kupadöntős sikert is fel tud mutatni. Edzőként csak egyszer találkoztak, a Guardiola irányította Barca 2013. május 12-én 2:1-re nyert Madridban.

Guardiola edzőként tízszer vezette csapatát az Atlético ellen, nyolc győzelem mellett kétszer kikapott.

A Bayern és az Atlético korábban egy párharcot vívott egymással az európai kupaporondon, az 1974-es BEK döntőjében először 1:1 volt az eredmény, a müncheniek egyáltalán nem gólerős középső védője, Hans-Georg Schwarzenbeck a 120. percben egyenlítette ki Luis Aragonés 114. percben szerzett gólját. A megismételt mérkőzésen a brüsszeli Heysel Stadionban Gerd Müller és Uli Hoeness két-két góljával 4:0-ra nyert a német csapat.

A nagy érdeklődéssel várt derbit az angol Mark Clattenburg vezeti.

(MTI, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?