Simán nyert a Szpartak

Moszkva |

<p>A Szpartak Moszkva 3:0-ra legyőzte az MŠK Žilina együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. fordulójában, a szlovák bajnok így továbbra is pont nélkül áll az F csoportban.</p>

A Szpartak már az első másodpercekben jelezte, hogyan képzeli a mérkőzést: Makejev alig lőtt Dúbravka kapuja mellé, nem sokkal később pedig Alex lövése súrolta a felső lécet. Az orosz bajnok sokkal gyorsabban futballozott, mint szlovák ellenfele, s a 34. percben meg is szerezte a vezetést: Ari fejese után Mráz már csak a gólvonal mögül tudta kirúgni a labdát – 1:0. A második félidőben a nem a legjobb teljesítményét nyújtó Pečalkát Ceesay váltotta a zsolnai együttesben, de ő sem tudta felpörgetni a vendégek játékát. A 61. percben Kombarov beadására Ari érkezett, s 2:0-ra növelte a hazaiak előnyét. Dúbravka a zsolnai kapuban egy percig sem pihenhetett: a 76. percben Alex próbálkozását védte, a 89. percben azonban Ibson lövésével szemben már tehetetlen volt – 3:0.
„A jobb csapat nyert, mégis fáj ez a vereség – nyilatkozta a mérkőzés után Pavel Hapal, a zsolnaiak vezetőedzője. – Ha szeretnénk a BL-ben pontokat szerezni, muszáj kihasználnunk a helyzeteinket. A Szpartaknak kiváló támadói vannak, akiket nem tudtunk semlegesíteni. Túlságosan tiszteltük az ellenfelet, bátrabban kellett volna játszanunk. A mi csapatunkban senki sem nyújtott átlagon felüli teljesítményt.”
Tomáš Oravec, a Žilina csatára is csalódott volt: „Az ellenfél minden tekintetben jobb volt. Eléggé magamra hagytak elöl, nem sok labdát kaptam, az oroszok remek védelmét nem tudtuk áttörni. Remélem, hogy a két BL-vereség nem visel meg minket túlságosan lelkileg.”

***

Szpartak Moszkva–Žilina 3:0 (1:0)

Góllövők: Ari (34., 61.), Ibson (89.). Sárga lap: Guldan, Pečalka. Játékvezető: Hansson (svéd), 42 500 néző. SZPARTAK MOSZKVA: Dikany–Parsivljuk, Suchý, Pareja, Makejev–Sesukov (90. Szabitov)–McGeady, Alex, D. Kombarov (84. Maidana)–Ari, Welliton (67. Ibson).
ŽILINA: Dúbravka–Guldan, Piaček, Šourek, Mráz– Vittor, Pečalka (46. Ceesay)–Rilke (65. Vladavic), Jež, Majtán (82. Angelovič)–Oravec. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?