Simán kikapott a DAC Myjaván

Miava (Myjava) |

<p>Sima 3:1-es vereséget szenvedett a DAC a Spartak Myjava otthonában a labdarúgó Fortuna Liga 17. fordulójának péntek esti tévés mérkőzésén.</p>

Radványi Miklósnak, a DAC vezetőedzőjének már a mérkőzés elején át kellett szerveznie csapatát: Turňával szemben a saját tizenhatosán belül szabálytalankodott az egyik myjavai csatár, és a sántikáló dunaszerdahelyi védő nem tudta folytatni a játékot. Helyére egy merész húzással Sabler állt be.Az első félidő első felében nem sok említésre méltó dolog történt, némi veszélyt a hazai Pekár megmozdulása jelentett, aki a tizenhatoson belülről, az alapvonalhoz közelről lőtt mellé. A 25. percben két szögletet követően támadt kis zavar a Spartak-védelemben, Sabler és Szarka veszélyeztettek. A myjavaiak a 31. percben a semmiből szerezték meg a vezetést: Pekár jobb oldali lapos beadását Kuzma a védőjét és Pernecký kapust is megelőzve passzolta a hálóba – 1:0. (Ez volt egyébként az egyetlen kaput eltaláló lövés a két csapat részéről az első 45 percben.)A bekapott gól után a dunaszerdahelyiek erőteljesebben kezdtek el támadni, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A második félidő is DAC-rohamokkal indult, az 50. percben Kristo lövését fogta Solnička. Hogy azért nem nyílhatnak ki teljesen a sárga-kékek, azt az ellentámadás is mutatta, melynek végén Perneckýnek kellett védenie. Az 55. percben Szarka közel járt az egyenlítéshez, de Solnička parádés vetődéssel szögletre mentett. A 63. percben ismét egy veszélyes hazai kontra következett, de Pernecký el tudta ütni a labdát a myjavai csatár elől. A következő Spartak-támadás már góllal végződött: Pekár szép szóló után lőtt a kapu alsó sarkába – 2:0. Hamarosan növelték előnyüket a vendéglátók: egy kontra végén Daniel ballal a jobb felsőbe talált – 3:0. A DAC-nak még sikerült szépítenie, a becsületgólt Szarka Ákos szerezte a 81. percben – 3:1. Rákapcsoltak a sárga-kékek, Jurčo került ismét helyzetbe, a hazaiak kezezésgyanúsan mentettek, majd Solničkának kellett védenie Horváth Béla jól helyezett szabadrúgását.A DAC így továbbra is vár első idegenbeli győzelmére a Fortuna Ligában. Myjava–DAC 3:1 (1:0)Góllövők: Kuzma (32.), Pekár (65.), Daniel (71.), ill. Jurčo (81.).Sárga lap: Pekár, Daniel, Solnička, ill. Horváth B.Játékvezető: Matúš.MYJAVA: Solnička–Švec (75. Jastráb), Jánošík, Černáček, Beňo–Oršula, Marček, Duga (68. Sládek), Pekár, Daniel (88. Ciprys)–Kuzma.DAC: Pernecký– Štepanovský, Saláta, Kwin, Turňa (9. Sabler)–Brašeň, Horváth B., Kristo, Ujlaky (66. Jurčo)–Černák, Szarka.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?