Sikerhozó iramfutás

Hegedűs Andrea, negyedikes dunaszerdahelyi gimnazista nyerte februárban női 800 méteren Szlovákia fedett pályás atlétikai bajnokságát. A felnőttek meglehe-tősen szűk mezőnyében 2:25,85 perccel diadalmaskodott a pozsonyi Elán sportcsarnokban. Az aranyérmest is érte néhány meglepetés.

Fut és érettségire készülSomogyi Tibor felvételeHegedűs Andrea, negyedikes dunaszerdahelyi gimnazista nyerte februárban női 800 méteren Szlovákia fedett pályás atlétikai bajnokságát. A felnőttek meglehe-tősen szűk mezőnyében 2:25,85 perccel diadalmaskodott a pozsonyi Elán sportcsarnokban. Az aranyérmest is érte néhány meglepetés.

„Először is az indulók száma volt váratlanul kevés. A tanító nénitől (Nagy Csilla edző – a szerző megj.) úgy tudtam, hogy tizenketten lesznek, de végül csak öt név került a rajtlistára. Elejétől kezdve én diktáltam az iramot, ami szinte ismeretlen volt számomra, hisz korábban nemigen szoktam húzni a mezőnyt. Elindultunk, de senki sem akart az élre törni, így kénytelen voltam felvállalni. Végül jól tettem, mert sikerült tartanom az iramot, nem értek már utol.”

Andrea voltaképpen egyetlen versenyen indult tető alatt: „Előtte volt még egy szlovákiai viadal, melyen szerepelt a nyolcszáz méter, de akkor még edzőtáboroztunk, így nem állhattam rajthoz. „Fel se merült bennem, hogy kihagyom a fedett pályás idényt. A tanító néni is biztatott, ezért futottam.”

Egyetlen olyan ellenfele akadt, akitől tartott: a besztercebányai Bronišová végül bő egy másodperces hátránnyal végzett a második helyen. „Nem tudom, mi zajlott le mögöttem, saját magammal törőd-tem. Az időmmel viszont egyáltalán nem vagyok elégedett. A 2:25 nem jó eredmény, futottam már 2:21-et is, és szabadtéren ennél is jobb az egyéni csúcsom. Idén azon szeretnék javítani, nagyon örülnék a 2:10-11 körüli időnek.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?