Schumacher titkai: alvás, páratlan rajtszám, cápafog

Hamburg |

<p>A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher számos szokatlan babonáját segítségül híva próbálja meg idén nyolcadjára is megnyerni a sorozatot.</p>

A visszatérő veterán pilóta egyik fontos rituáléja 1998 óta a versenyek előtti rövid szieszta:
"Van, hogy csak néhány percre szundítok el, de előfordult már, hogy fél órát aludtam mélyen" - nyilatkozott Schumacher.
A pihenés mellett a Mercedes német sztárja különösen ragaszkodik a páratlan rajtszámhoz. A 41 éves korábbi Ferrari-ikon idén eredetileg a négyes számot kapta, ám az istálló - és csapattársa, Nico Rosberg - beleegyezésével megcserélték a jelzéseket. A sajátos gondolkodásmód ezidáig sikert hozott a Schumachernek, aki mindegyik világbajnoki címét páratlan számozású autóval szerezte meg. A kocsit övező szokásokhoz hozzátartozik, hogy Schumacher csak balról hajlandó beszállni a pilótafülkébe.
Ezzel azonban nem ér véget a sajátosságok sora: sisakját két gyermekének neve díszíti, amelyeket kínai írásjelekkel festettek, csuklóján a feleségétől kapott karkötőt, nyakában pedig egy cápafogat visel. Hat éve Bahreinben például a futam előtt vette észre, hogy a hotelben hagyta amulettjét. Végül akkori masszőre, Balbir Singh rohant vissza érte. A talizmán megkerülése után Schumacher megnyerte a versenyt, és bebiztosította hetedik világbajnoki címét...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?