Scholtzová és a Láng-udvar lovasainak diadalai

felsoszeli

Nagy lovastalálkozó volt a mátyusföldi településen fekvő Nyerges-ranchon, közel nyolcvanan ültek nyeregbe, annak bő fele versenyzett is a Westernlovagló Vándorkupa 2021 nyolcadik állomásán. 

Nem érte meglepetés azokat, akik a sorozatban a lovasok helytállását is követik. A junioroknál tart Carla Scholtzová egyeduralma, ezúttal sem talált legyőzőre szlalomban és hordókerülésben sem a Dunai Ranch–RND versenyzője, miközben ismét a legnagyobb mezőnyű számokban indult. Az open kategóriában a tornóci Láng-udvar lovasai a hangadók: a szlalomot Barbora Beláková (Devi) nyerte ranchtársa, Sarah Hochelová (Titan) előtt, hordókerülésben pedig helyet cseréltek: Hochelová Belákovát megelőzve lett első. Mindössze három lovast jegyeztek a profi openben, ráadásul hordókerülésben csak egyedül rajtolt Bobek László (Bobek farm Nesvady) Amoeba Chickkel. Szlalomban is ő volt a leggyorsabb vetélytársai közül.

„Végre minden sikerült. Majd kiugrok a bőrömből, úgy örülök. Először ment le versenyünk mindenféle bírálat, elmarasztalás nélkül – osztotta meg lapunkkal benyomásait Lednecký Zoltán házigazda, aki a nap folyamán számos szerepkörben működött közre. – Csak úgy potyogtak a rekordok, kedvezett az időjárás, kiváló pályán zajlottak a versenyek, velünk volt az Isten. Megemlékeztünk az elhunyt westernlovasokról, szervezőtársakról és vándorkupásokról is. A legyet is lehetett hallani, amikor egyperces néma csendre kértem a jelenlevőket, aki között nemcsak a lóvásárban kíváncsiskodók, lovasok és kísérőik, hanem kíváncsi nézők is voltak. Gazdag díjakat kaptak a legjobbak, s amire felfigyeltem, távolabbi tájakról is érkeztek érdeklődők, ami azt jelzi, már az északi járásokba is eljutott a jó hírünk. Nagyon elégedett vagyok, idei versenyünk a legjobban sikerültek közé tartozik, ha nem a legjobb volt.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?