Schmiedlová második WTA-sikere

Pozsony. Pályafutása második WTA-tornáját nyerte meg Anna Karolína Schmiedlová Bukarestben, miután a döntőben 7:6, 6:3-ra legyőzte az olasz Sara Erranit.Anna Karolína Schmiedlová nem számított kiugró eredményre Bukarestben, mivel egy héttel korábban még füves pályás tornán szerepelt.

Pozsony. Pályafutása második WTA-tornáját nyerte meg Anna Karolína Schmiedlová Bukarestben, miután a döntőben 7:6, 6:3-ra legyőzte az olasz Sara Erranit.

Anna Karolína Schmiedlová nem számított kiugró eredményre Bukarestben, mivel egy héttel korábban még füves pályás tornán szerepelt. A salakra való átállás így a vártnál jobban sikerült számára. „Előzetesen néhány fordulót akartam menni, hogy nőjön az önbizalmam. De minden meccsen jó formában teniszeztem – mondta a tegnapi pozsonyi sajtótájékoztatón Schmiedlová. – Az Errani elleni döntő előtt tudtam, hogy minden egyes labdáért meg kell küzdenem, magamnak kell a pontokat megszereznem, mert hiába fogok várni riválisom hibáira.”

A finálé jó lehetőséget kínált Schmiedlovának a visszavágásra, pályafutása első WTA-torna-döntőjében, Rio de Janeiróban ugyanis éppen Erranitól kapott ki. „Hasonló meccs volt az is, elég sokat is gondoltam rá, akkor sem tudtam kihasználni a szettlabdámat, és rövidítésben dőlt el a játszma. Most Bukarestben azonban a legfontosabb pillanatokban kitűnő ütéseket sikerült bemutatnom. Nagyon örülök, hogy sikerült visszavágnom Erraninak, mert salakon elképesztően szívósan játszik” – jegyezte meg Schmiedlová.

Győzelmének köszönhetően tegnaptól a 44. helyen jegyzik a világranglistán, így Magdaléna Rybárikovát (50.) megelőzve jelenleg ő az első számú szlovák teniszező. A „házi versenynek” azonban Schmiedlová nem tulajdonít nagy jelentőséget. „Elég gyorsan változik az állás, de mi mindannyian jó barátnők vagyunk, és szurkolunk egymásnak. Persze valamilyen szinten motivál ez a dolog, de a lényeg az, hogy a célomnak megfelelően bekerültem a top 50-be” – árulta el a kassai származású teniszező.

Romániai diadala pályafutása második WTA-tornagyőzelme volt, az elsőt áprilisban aratta Katowicében. Érdekesség, hogy Lengyelországban is olasz teniszező, Camilla Giorgi volt döntőbeli ellenfele, és akkor is édesanyja kísérte el Schmiedlovát a tornára. „Anyu rendkívül beleéli magát a meccsekbe, mondta is nekem, hogy ő ezt már nem bírja, hogy most már mindig az edzőmnek kell velem jönnie – mosolygott Schmiedlová. – Mindkét győzelmemet ugyanolyan értékesnek tartom. Katowicében kemény pályán győztem, azt egy picivel kevésbé szeretem, mint a salakot.”

A Nemzeti Teniszközpont tagjának nem jelentett gondot, hogy edzője, Milan Martinec csak telefonon tartotta vele a kapcsolatot. Minden meccs előtt 10–15 percet beszéltek egymással. „Egy papírra felírtam pár pontot az ellenfélről, és ezt olvastam fel Kajának. A lelátón ülve azért könnyebb dolgom van, mert rögtön reagálhatok a történésekre és bekiabálok, ha valami gond van, még ha ezért figyelmeztet is a főbíró. Bár a fizikai jelenlét sem mindig sül el jól: például az elődöntőben, a Hercog elleni meccsen az internetes közvetítésben hallhattam a szlovén játékos edzőjének tanácsait, és nagyon nem értettem egyet vele, Kaja simán meg is nyerte a találkozót” – árulta el Martinec.

Schmiedlovának egyébként nem volt még ideje megünnepelni a sikert, tegnap már indult is a Bad Gastein-i torna helyszínére. „Utána kis szünetet fogok tartani, aztán kezdődnek az amerikai keménypályás viadalok. Év végéig már nem sok pontot kell megvédenem. A minimális célom, hogy megőrizzem mostani ranglistahelyemet, hogy a nagy tornákon se kelljen selejtezőt játszanom” – tette hozzá Schmiedlová.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?