Schmiedlová is esélyes

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁSPozsony. A világranglistán 57., címvédő cseh Barbora Záhlavová-Strýcová lesz az első kiemelt a női Szlovák Nyílt Teniszbajnokságon, amely vasárnap kezdődik Nagyszombatban.

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Pozsony. A világranglistán 57., címvédő cseh Barbora Záhlavová-Strýcová lesz az első kiemelt a női Szlovák Nyílt Teniszbajnokságon, amely vasárnap kezdődik Nagyszombatban. A 75 000 euró összdíjazású, immár hatodik évfolyamába lépett torna másik fő esélyese a hazai Karolína Schmiedlová, aki tavaly a negyeddöntőig jutott. „Nagyon örülök, mert végre nem kell utaznom. Kihívás itt játszani, mert sok ismerős eljön megnézni, de nincs különösebb nyomás rajtam” – mondta Schmiedlová a tegnapi sajtótájékoztatón.

Rajta – és a selejtezőben helyet kapó teniszezőkön kívül – Kristína Kučová képviseli a szlovák színeket, Jana Čepelová ugyanis a madridi tornát választotta. „Mivel most kitűnő formába lendült, és az a célunk, hogy bekerüljön a top 50-be, elfogadtuk a döntését” – szögezte le Igor Moška, a Szlovák Teniszszövetség főtitkára.

A nézők azonban így is jó mérkőzésekre számíthatnak, még a legalacsonyabban jegyzett ukrán Leszia Curenko is 161. a világranglistán. „A szerb Jovana Jaksics nemrég Monterrey-ben döntőt játszott, de húzónév a párosban induló cseh duó, a tavalyi US Open-győztes Andrea Hlavačková és Lucie Hradecká is” – jegyezte meg Tomáš Boleman, a nagyszombati torna igazgatóhelyettese.

A belépés minden mérkőzésre, közte a május 11-én sorra kerülő fináléra is ingyenes. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?