Schäfer András: Ez az „értékelhetetlen” kategória volt

dac

Így látták a DAC–Sereď (1:3) mérkőzést a vezetőedzők és a játékosok.

A DAC labdarúgócsapata 3:1-es vereséget szenvedett a szerediektől a MOL Arénában. A második félidőben mutatott kiábrándító játék óriási elégedetlenséget váltott ki a szurkolók körében. Németh Antal, Kružliak és Schäfer is elismerte, hogy a legnagyobb gond a második játékrésszel volt.
 

Németh megérti a szurkolókat

A kiábrándító második félidei játékot nem csak a szurkolók, hanem Németh Antal sem tudta értelmezni. „Már az első félidőben megnyerhettük volna a mérkőzést, voltak helyzeteink, vezettünk is. De már ekkor voltak bizonyos dolgok, amiket nem tudtunk kontrollálni a pályán és ezeken menet közben változtatni kellett. Számomra érthetetlen módon a második félidőben semmi nem valósult meg abból, amit elterveztünk, és a játékunk visszaesett arra a szintre, mint Liptószentmiklóson. Ezek a vereségek a legfájóbbak, hiszen a szezon eleje óta mondogatom a játékosoknak, hogy a papíron gyengébb ellenfelek elleni meccseken dől el, hogy hol fogunk végezni a tabellánˮ.

A DAC vezetőedzőjét a meglehetősen ingatagnak tűnő helyzetéről is megkérdezték. „Én ezzel nem foglalkozom, nekem ez nem számít. Nekem az a feladatom, hogy amennyire tudom, felkészítsem a csapatot a következő mérkőzésre. Este újranézem a meccset és kielemzem. Természetesen hallottam, hogy mit kiabáltak a szurkolók, részükről ez érthető reakció. Megértem, hiszen az eddigi eredmények nem megfelelőek, de azt szeretném kiemelni, hogy még 1:2-nél is támogattak minket.ˮ

 

dac

Schäfer: „Értékelhetetlenˮ

„Minden tisztelettel, nem szeretném ezt értékelni. Ez az értékelhetetlen kategória volt – ismerte el Schäfer András. – Az történt, ami szokott. Mi domináltunk, de ez önmagában semmit sem ért. Az ellenfél több helyzetet is kialakított... nem nálunk többet, de ahhoz képest többet, mint amit vártunk. Nagy százalékban értékesítették a helyzeteiket. Mi nem működtünk csapatként. Az 1. félidőben veszélyes helyzeteket alakítottunk ki, de vagy az utolsó passz hiányzott, vagy a befejezés nem volt jó. Ha akarunk valamit, ha egyáltalán a felsőházban szeretnénk futballozni tavasszal, akkor mindenképp változtatnunk kell a játékonˮ.

„Nehéz ez értékelni, minden rosszul sikerült. Láthatták önök is – mondta a mérkőzés után Dominik Kružliak, a DAC csapatkapitánya, akinek legalább két szeredi gól miatt nem lehet teljesen tiszta a lelkiismerete. – Nem működött a támadójátékunk, helyzetek nélkül játszottunk. Az első félidő még úgy ahogy jó volt, de a másodikért nagy kárˮ.

Juraj Jarábek, a szerediek mestere a dunaszerdahelyi közönséget is méltatta a mérkőzés után. „Nagyon örülünk a győzelemnek, de szeretnék köszönetet mondani a hazai szurkolóknak. Nagyon rég a szakmában vagyok, de másodszor fordult elő a pályafutásom során, hogy a hazaiak megtapsolták a vendégcsapatot.ˮ

Alighanem a legjobbkor jön a válogatottszünet a dunaszerdahelyiek számára – habár mivel nem kevesebb, mint kilenc játékos távozik hazája nemzeti csapatához a hét folyamán, így a fél keret távollétében nem is lesz olyan egyszerű rendezni a sorokat...

A DAC legközelebb november 20-án, szombaton játszik bajnoki mérkőzést. A helyszín ismét a MOL Aréna, az ellenfél pedig a kilencedik helyen tanyázó Senica lesz.

Érdekes

DAC–ŠKF Sereď 1:3 (1:1)

Góllövők: Krstovic (32.), ill. Morong (44., 56.), Karrica (90.)

Játékvezető: Dohál, 3175 néző.

Sárga lap: Gago, Kadlec, Haša (mind szeredi)

DAC: Jedlička–Ciganiks, Kružliak, Muhamedbegovic, Davis–Schäfer, Dimun (59. Balic)–Andzouana (69. Veselovský), Krstovic (77. Verlinden), Lamkel Zé–Nicolaescu (59. Hahn).

SEREĎ: Yakubu–Kadlec (79. Karrica), Filho, Palomino, Jureškin–Ljubicic (46. Potoma), Gago–Morong (74. Popovics), Kríž (31. Yao), Haša (74. Gataric)–Radic.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?