Šatan volt az egyik legbüntetettebb hokis

<p>Hatalmas Slovan-verés, sokat feleselő és verekedő Šatan, gyorsasági gólrekord Zsolnán, Kroták „ezredes” köszöntése – mindezt a vasárnap véget ért jégkorong extraliga idei alapszakaszában jegyezhettük föl.</p>

A playoff holnapi kezdete előtt összegyűjtöttünk néhány érdekességet.

A legnagyobb arányú vereség
A szakolcai csapat játékosait minden hokisnál jobban megérinthették a karácsonyi ünnepek, december 28-án megkésve, de annál nagyobb szeretettel ajándékoztak a pozsonyi Slovannak egy 10:0-t. Ez viszont nem kell, hogy elkeserítse az égszínkékeket, sőt: volt már rá példa a klub történetében, hogy tízest kaptak (2007 januárjában 1:10 a trencséniek ellen), abban az évben viszont bajnoki címet ünnepelhettek a fővárosban.

A leggyorsabb gól

Az ünnepek elmúltával a zsolnaiak vették fel leggyorsabban a munkatempót. Különösen Peter Sivák iparkodott: a 39. fordulóban már a meccs ötödik másodpercében betalált a vendég poprádiak hálójába. Mikor kiderült, hogy a profi jégkorong történetében még ennél is egy hajszálnyival korábban esett a rekordgyorsaságú gól (az elsőségen két kanadai hokis, Claude Provost és Denis Savard osztozik 4-4 másodperccel), a zsolnai vezetők megpróbálták relativizálni az időt, és azt állították, az öt másodperc valójában eggyel kevesebb. A nemzetközi szövetségnél azonban jól működnek az órák, így a zsolnaiak világcsúcs híján a szlovákiai rekorddal vigasztalódhattak.

A legutolsó pillanatban ütött gólok

A fentiekben elhallgattuk, most be kell vallanunk: Peter Sivák gyorsaságában egy korábbi mérkőzésen történtek is szerepet játszhattak. Valószínűleg azt tették szóvá csapattársai, hogy a 11. fordulóban a legeslegutolsó pillanatra hagyta a góllövést: a Slovan ellen a mérkőzés 60. percének 60. másodpercében talált be. De nem ő volt az egyetlen „késlekedő”: további hat hokis is a meccs végi sziréna hangjával egyidőben szerzett gólt – igaz, mindannyian csak szépítettek csapatuk vereségén.

A legtöbb mérkőzés az extraligában
1000 élvonalbeli meccset játszani bármilyen sportban rendkívüli teljesítmény. A poprádi csapatkapitány Arne Kroták a szlovákiai hokisok közül elsőként lépte át ezt a határt – stílusosan 2011 utolsó extraligás meccsén. A legfelsőbb osztályban 1990-ben bemutatkozó támadó ugyanakkor hiába remélt fényes karriert a válogatottban: eddig hatszor szerepelt címeres mezben (és 39 évét figyelembe véve alighanem ez a szám már nem fog jelentősen emelkedni).

A legtürelmetlenebb klubvezetés
Az idő pénz. Ezt Nyitrán is jól tudják, sőt, a jégkorongklub vezetői tettek is róla, hogy ne csak írott malaszt maradjon a mondás: amint lehetett, menesztették az aktuális vezetőedzőt (a bukott trénerek Okuliar, Jaško és Branikovič). Az eredmény: a nyitraiak az utolsó helyen végeztek, és várhatják az osztályozót – szezonbeli negyedik trénerük vezetésével. Persze a többi klub sem a vezetők túlzott türelméről híres, ez az erény csak Turócszentmártonban és Szakolcán volt felfedezhető – a többi csapatnál mind megejtettek egy edzőcserét.

A legtöbbször büntetett játékos

A nyitrai Martin Bača 145 percet töltött a büntetőpadon a szezonban. Hogy miért érdekes ez? Mert a kategória második helyezettje 127 perccel Miroslav Šatan lett. A pozsonyi támadó nem az a tipikus verőlegény, ennek ellenére a novemberi–januári meccsek folyamán 101 percnyi büntetést gyűjtött be. Hogy mi következik ebből? Šatan télen ingerlékenyebb. (De az is elképzelhető, hogy csak azt viselte rosszul, hogy a nála négy évvel idősebb, már 40 esztendős Žigmund Pálffy kenterbe verte a – Šatant is magába foglaló – mezőnyt a kanadai pontversenyben: a szakolcai támadó 83 pontot gyűjtött, a második Školiak 62-t, az 5. Šatan 52-t).



Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?