Šatan: A fiatalok frissességet hozhatnak

Adam Liška

Csütörtökön (18.00) Pozsonyban a Szlovákia–Fehérorország mérkőzéssel megkezdődik a jégkorong Kaufland-kupa, amelyen a két válogatotton kívül az orosz olimpiai csapat vesz részt.

A szlovák keretben ismét ott van a Tipsport Liga harmadik legponterősebb játékosa Michal Chovan, aki egyben a szlovák bajnokság asszisztkirálya is. „Nagyon örülök, hogy itt lehetek, már nagyon vártam ezt a tornát. Szeretnénk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani” – mondta a zólyomiak támadója. 
Az orosz olimpia válogatottal a világbajnoki felkészülés során már kétszer játszottak a szlovákok, mindkét meccset 2:1-re elvesztették. 
A keretben vannak rutinos játékosok, mint Michal Sersen, Julius Hudáček vagy Rastislav Špirko, de esélyt kapnak a fiatal tehetségek is. Az U20-as keretből meghívót kapott Martin Fehérváry és Adam Liška, az utóbbinak ez lehet az első fellépése a válogatott mezben. „Gyerekkoromban mindig erről álmodtam, hogy egyszer a válogatottat fogom képviselni. Megkaptam az esélyt, most szeretném megmutatni, hogy teljes értékű tagja is tudok lenni a csapatnak, és szeretnék megharcolni a vb-szereplésért” – nyilatkozta bizakodóan a Slovan fiatal támadója, Adam Liška. 
„A fiatal koruk ellenére épp annyi esélyük van, hogy bekerüljenek a világbajnokságon szereplő keretbe, mint a többieknek. Kevesebb tapasztalatuk van ugyan, de bízom benne, hogy frissességet hoznak a csapatba. Az U20-as vb-n már megmutatták, hogy kemény, férfias hokit játszanak. Nem véletlen, hogy itt vannak” – szögezte le Miroslav Šatan, a válogatott főmenedzsere. 
Pénteken 18 órától az orosz olimpia válogatott játszik a fehérorosz együttessel, szombaton pedig a Szlovákia–Oroszország (16.00) meccsel zárul a torna. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?