Sastin világbajnok

<p>Budapest. Sastin Marianna Magyarország első világbajnoki címét szerezte meg női birkózásban csütörtök este a Papp László Sportarénában zajló vb-n. Barka Emese bronzérmes lett.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A 2005-ben Budapesten 59, 2011-ben Isztambulban 63 kilóban vb-második Sastin Marianna ezúttal újra 59 kg-ban versenyzett, és a döntőben technikai tussal legyőzte a bolgár Tajbe Juszeint.

A találkozó első három percében többnyire Sastin kereste, Juszein pedig bontotta a fogásokat, aztán két perc elteltével a magyar egy nagyon szép akció végén riválisa mögé került. A 2:0-s vezetést Sastin biztosan tartotta egészen a meccs utolsó percéig. Juszein ekkor ellenfele pillanatnyi kihagyását szépen kihasználva földre vitte őt (2:2). A továbbiakban viszont Sastin kétszer is eldobta a bolgárt, s 8:2-nél boldogan ugorhatott a magyar női válogatott szakvezetőjének (és egyúttal férjének), Wöller Ákosnak a nyakába.

„Nem ijedtem meg a bolgár egyenlítésénél, mert most az a nap volt, amikor 5:58 percnél is képes voltam akciót indítani, ráadásul érződött a riválison, hogy kezd fáradni. Ettől függetlenül sajnálom, hogy sikerült a kétpontos akciója, különben úgy zártam volna ezt a vb-t, hogy senki nem csinált rajtam pontot. Egész nap kiválóan ment a birkózás, úgy készültem, hogy bárki szembe jöhet” – mondta Sastin, és köszönetet mondott a közönségnek is a buzdításért.

A magyar küldöttség már ezt megelőzően is ünnepelhetett egy dobogós helyet, Barka Emese 55 kg-ban szerzett bronzérmet.

„Nagyon boldog vagyok. A kiválóan sikerült felkészülésnek köszönhetően egész nap jól ment a birkózás, a közönség nagyon felspanolt, és a végén feltettem a pontot az i-re. A célom az volt, hogy koncentráltan és jól birkózzak, ez összejött. Az idei eredmények alapján tudtuk, hogy ez elég lehet az éremszerzéshez. Mondhatni, hogy elégedett vagyok, de lesz ez még jobb is” – nyilatkozta Barka Emese, aki hozzátette, úgy érzi, beérett és mostantól számolni kell vele a világversenyeken.

Veréb István keddi harmadik helyével három éremnél jár a magyar válogatott, Módos Péter lapzárta után birkózott a bronzéremért kötöttfogásban, 55 kg-ban. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?