Saláta nagyon közel volt első válogatottbeli góljához

SZABÓ ZOLTÁNSaláta Kornél remekül játszott a lettek elleni vb-selejtezőn. A Rosztovban légióskodó garamkövesdi származású védőt a meccs után faggattuk.A sajtótribünről úgy tűnt, hogy ön szerezte a második gólt.

SZABÓ ZOLTÁN

Saláta Kornél remekül játszott a lettek elleni vb-selejtezőn. A Rosztovban légióskodó garamkövesdi származású védőt a meccs után faggattuk.

A sajtótribünről úgy tűnt, hogy ön szerezte a második gólt. Hogyan esett a találat?

Sapara kiválóan ívelte a kapu elé a szabadrúgást, mozdultam is a labdára, ám az egyik menteni akaró lett védő megelőzött, s a lábáról a hálóba pattant a labda. Ha csak egy ütemet késett volna, akkor én vagyok a gólszerző. Így még várhatok az első találatomra.

A szabadrúgás előtt mit mondott Saparának?

Megkérdeztem, hová rúgja a szabadot, mondta, hogy félmagasan a rövid sarokra csavarja, ezért tudtam, hogy hová érkezik a labda.

Mikor tudta meg, hogy helye lesz a kezdőcsapatban?

Az edzők csak a meccs napján tartott taktikai értekezleten hirdettek csapatot, nagyon megörültem, amikor megláttam a nevem a kiválasztottak között. Egyébként a tréningeken Ďuricával felváltva játszottam Škrtel mellett. Tudtuk, hogy kettőnk közül egyikünk kezdeni fog.

A Hamburgban remeklő Rudnevst szinte leradírozta a pályáról.

Az edzők 45 perces videót mutattak a lett csapat játékáról, amelyben mindenki a saját emberét figyelte. Így tudtam, melyek a Bundesligában szereplő gólerős csatár erényei, örülök, hogy különösebb gond nélkül sikerült őt semlegesítenem.

Mi az oka, hogy az álomkezdés után végül izgulni kellett a győzelemért?

Fantasztikusan alakult számunkra a meccs eleje, és végig jól játszottunk, ám sajnos a jobbnál jobb lehetőségeket is kihagytuk. Simán 5:0-ra is nyerhettünk volna, ám a hajrában jött a teljesen felesleges tizenegyes. A ziccerek elpuskázása megbosszulta magát, így végül szoros lett az eredmény.

Jogos volt a lettek tizenegyese?

Igen. Pečovský a labda helyett Verpakovskis lábát találta el, pechünkre a játékvezető közel állt az esethez, és egyből büntetőt ítélt.

Meglepték valamivel a lettek?

Nem, nagyjából azt játszották, amire számítottunk.

Kedden a csoport favoritjának számító görögök következnek. Mit vár a hellének elleni meccstől?

Ők a csoport első számú esélyesei, biztosan lényegesen nehezebb dolgunk lesz ellenük, mint a lettekkel volt. Talán a döntetlen is jó lenne nekünk, ám odahaza szeretnénk nyerni. Bízom benne, hogy a Szamaraszékkal vívott vb-selejtezőn is bizalmat szavaznak nekem az edzők.

Mennyiben más a légkör, amióta a Stanislav Griga–Michal Hipp duó irányítja a válogatottat?

Vladimír Weiss lobbanékony szakember, aki gyorsan felkapta a vizet. Egy-kettőre meg tudott haragudni valakire, és gyakran elhamarkodottan kiosztotta a játékosokat. Grigáéknak egészen más a természetük, megfontoltabban nyilvánítanak véleményt. Talán valamivel felszabadultabb a hangulat, mint korábban volt.

Evezzünk klubvizekre. Mi az oka a Rosztov mélyrepülésének?

Zsinórban három bajnokit elveszítettünk, pedig a mezőnyben nem futballozunk rosszul. Sajnos, a legtisztább helyzeteket sem tudjuk értékesíteni. Ráadásul a Kazany elleni 0:4-es hazai meccsen kiállítottak, mert ki akartam pöckölni a csatár elől a labdát, ám a lábát is eltaláltam, így egyből villant a piros lap.

Tehát még jól is jött, hogy eltiltása miatt korábban hazajöhetett.

Minden rosszban van valami jó. Mivel a kiesőzónában vagyunk, eléggé ideges a légkör a klubnál. A szüleim és a barátaim is egyre jobban hiányoztak, így kapóra jött, hogy már csütörtökön Garamkövesdre érkeztem, ahol négy napot tölthettem. Szükségem is volt már ilyen feltöltődésre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?