Sagan már fehér trikóban

Óriási bukás történt a francia kerékpáros-körverseny tegnapi, harmadik szakaszán, amikor a mezőnyben elesett egy versenyző, és ezzel mint a dominó, úgy dőltek el a mögötte jövők.Az Antwerpen és Huy közötti 159,5 km-es etapon nagyon nagy tempóban haladt a mezőny, többtucatnyian belekeveredtek a bales

Óriási bukás történt a francia kerékpáros-körverseny tegnapi, harmadik szakaszán, amikor a mezőnyben elesett egy versenyző, és ezzel mint a dominó, úgy dőltek el a mögötte jövők.

Az Antwerpen és Huy közötti 159,5 km-es etapon nagyon nagy tempóban haladt a mezőny, többtucatnyian belekeveredtek a balesetbe. Annyian sérültek meg, hogy nem volt elég orvos, hogy egy esetleges későbbi bukás során ellássák a mezőnyt, ezért nagyjából 12-13 percre felfüggesztették a versenyzést, majd egy darabig utána is csak a zsűrikocsi mögött haladhatott a mezőny.

Az összetett eddigi éllovasa, a svájci Fabian Cancellara is a bukók között volt, de folytatni tudta a versenyt. A hajrában viszont nem ő, hanem Chris Froome és Joaquim Rodríguez csatázott az etapgyőzelemért. A Vallon Nyíl nevű versenyről is ismert, Huy városka feletti befutón – a három kisebb dombot követő, rendkívül meredek emelkedőn – végül a spanyol ért be elsőként. Az összetettnek járó sárga trikót viszont így is Froome húzhatja fel, aki egy másodperccel előzi meg a német Tony Martint.

„Pontosan elterveztem, hol akarok támadást indítani. Megpróbáltam, jól hajtottam be a kanyarba, és meg tudtam lógni az ellenfeleim elől. A végén keményen kellett tekernem, Froome szintén jól ment, és semmit sem adott ingyen. Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt” – nyilatkozta az Eurosportnak Rodríguez.

A szlovák Peter Sagan a huszonhetedik helyen ért célba, viszont ő is élre állt az egyik különversenyben: a legjobb 25 éven alulinak járó fehér trikóban állhat ma rajthoz. „Nem is tudtam, hogy még versenyben vagyok a fehér dresszért, azt hittem, már öregebb vagyok. A bukást nem láttam, csak hirtelen megállítottak a szervezők, ami nem nagyon zavart. A végén még próbálkoztam, de a lábam már nem vitt” – nyilatkozta Sagan a pluska.sk-nak.

A számára fontosabb pontversenyben Sagan jelenleg második, 27 pontos hátrányban a német Andre Greipel mögött. (index, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?