Sagan Európa-bajnok

Plumelec |

<p>A szlovák Peter Sagan nyerte az országúti kerekesek Európa-bajnokságát a franciaországi Plumelecben. A Tinkoff versenyzője igazi klasszishoz méltóan finiselt a 236,3 km hosszú versenyben.</p>

Az Eb-n most először rajtoltak az elitkategória versenyzői is, Sagan nem titkolta, hogy győzelmi reményekkel utazik a kontinensviadalra. Ezeket végül maximálisan igazolta is, bár 1,7 kilométerrel a cél előtt még az olasz Moreno Moser vezetett 10 másodperccel (korábban volt fél perc is az előnye), az utolsó 6,2%-os emelkedőn a mezőny beérte. A spanyol Daniel Moreno előretört, Sagan szorosan a nyomában maradt, és az utolsó néhány méteren elképesztő erőfölénnyel lehajrázta. A spanyol végül csak harmadik lett, a második helyen a francia Alaphilippe végzett.

„Azzal jöttem ide, hogy szeretnék valamit elérni. De ez egyáltalán nem volt egyszerű. Azt a dombot tizenhétszer kellett megmásznunk, és 236 kilométer nem kevés. Az utolsó körben éreztem, hogy jól visz a lábam, vártam a megfelelő pillanatot, hogy mikor támadjak” – nyilatkozta Sagan, aki jelenleg címvédő világ- és Európa-bajnok. „Nagyon sokra tartom ezt a győzelmet, de ünneplésre nem lesz időm. Már holnap elindulok az Eneco Tour versenyen, aztán pedig a világbajnokságra koncentrálok” – tette hozzá a szlovák versenyző, aki válogatottbeli csapattársainak ajánlotta a győzelmet, hangsúlyozva, hogy az ő segítségük nélkül nem győzhetett volna. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?