Rybáriková már a 16 között

Magdaléna Rybáriková bejutott a wimbledoni tenisztorna nyolcaddöntőjébe, miután a harmadik fordulóban 6:2, 6:1-re lelépte az ukrán Leszja Curenkót.A szlovák játékos pályafutása során először került Grand Slam-viadalon a legjobb tizenhat közé.

Magdaléna Rybáriková bejutott a wimbledoni tenisztorna nyolcaddöntőjébe, miután a harmadik fordulóban 6:2, 6:1-re lelépte az ukrán Leszja Curenkót.

A szlovák játékos pályafutása során először került Grand Slam-viadalon a legjobb tizenhat közé. Rybáriková remekül kezdte a meccset, a negyedik játékban elnyerte Curenko adogatását, és csakúgy, mint Karolína Plíšková ellen, ezúttal is remekül változtatta a játék ritmusát. Végül 6:2-re húzta be az első szettet.

A második szettet Rybáriková elvesztett adogatással indította, utána viszont zsinórban hat játékot nyerve esélyt sem adott ukrán riválisának.

Wimbledonban a szlovák teniszező eddig már 147 ezer fontot keresett, és 240 pontot szerzett, így jelenleg a 63. helyen áll a WTA-ranglistán. Pedig márciusban csak a 453. volt, mert korábban műtötték a jobb térdét, valamint a bal csuklóját, s emiatt hosszú kényszerpihenőre szorult.

„Nagyon örülök, hogy két játszmában győztem. Azért nem volt ez olyan könnyű meccs, mint azt az eredmény mutatja, voltak nehéz pillanataim is. A meccs hajrájában már éreztem, hogy Curenko lelkileg feladta. Boldog vagyok, hogy sok energiát megspóroltam a nyolcaddöntőre. Plíšková legyőzése után nagyon fáradt voltam, alig álltam a lábamon”– nyilatkozta a mérkőzés után Magdaléna Rybáriková, akinek a legjobb tizenhat között a horvát Petra Martic lesz az ellenfele. Ez lesz a két játékos első egymás elleni mérkőzése. A szlovák teniszező nehéz meccsre számít: „Petra is hosszú kényszerpihenőt követően tért vissza, jó formában van, ezt bizonyítja, hogy a Roland Garroson és Wimbledonban is a selejtezőből a nyolcaddöntőig jutott. Jelenleg jobban játszik, mint több topjátékos.”

A férfiaknál a hétszeres wimbledoni bajnok Roger Federer 7:6, 6:4, 6:4-re legyőzte a német Mischa Zverevet, ez volt a 35 éves svájci játékos 317. győzelme Grand Slam-tornákon, így már egyedül vezeti az örökranglistát Serena Williams előtt. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?