Rybáriková élvezni akarja a mai wimbledoni elődöntőt

<p>Magdaléna Rybáriková ma Garbine Muguruza-Blanco ellen a döntőbe jutásért játszik a wimbledoni tenisztorna női egyesében. Hétfőtől Karolína Plíšková lesz a világelső.</p>

Bár korábban nyolcszor is kiesett rögtön a nyitófordulóban, Magdaléna Rybáriková mindig is azt állította, a wimbledoni a kedvenc Grand Slam-tornája. Most viszont maximálisan kijött a lépés a 28 éves szlovák játékosnak, aki az amerikai CoCo Vandeweghe elleni negyeddöntőben az esőszünet ellenére sem esett ki a ritmusból, pedig a mérkőzést a megszakítás után már a centerpályán folytatták.

„Kitűnően mixeltem a dolgokat, ami eléggé frusztrálta az ellenfelemet. Hasonló meccset játszottunk, mint a Roland Garroson, pedig azt hittem, az csak egy ritka kivétel volt, most Wimbledonban pedig CoCo jobban is játszott. De éreztem, hogy nagyon kelletlen számára a teniszem. Jól váltottam ritmust, jól ment a fogadás, támaszkodhattam a szerváimra és a kritikus pillanatokat is átvészeltem” – értékelte Rybáriková a 6:3, 6:3-as győzelmét.

A pöstyéni származású teniszező a mai elődöntőben a spanyol Garbine Muguruza-Blancóval találkozik. A korábbi világranglista-második ellen 2:2 a mérlege, legutóbb tavaly júniusban Birminghamben Rybáriková győzött. „Muguruza lesz a favorit, ő nyert már Grand Slamet, Wimbledonban pedig döntőt játszott korábban. A negyeddöntőben Kuznyecova ellen egészen kiválóan teniszezett, talán még nem is láttam tőle ilyen teljesítményt. Nagyon nehéz dolgom lesz. Mindent bele fogok adni, de egyúttal élvezni is akarom az elődöntőt” – tette hozzá Rybáriková.

A wimbledoni torna negyeddöntőjében eldőlt az is, hogy hétfőtől Karolína Plíšková lesz az új világelső. Az már a jelenlegi listavezető Anqelique Kerber korai búcsúja után biztossá vált, hogy változás lesz a tenisztrónon. A román Simona Halepnek elődöntőt kellett volna játszania Londonban a trónfosztáshoz, ám őt Johanna Konta 6:7, 7:6, 6:4-re legyőzte a nyolc között (és 1978 után első britként került be az elődöntőbe). Ezzel – a Wimbledonban egyébként a második fordulóban Rybárikovától vereséget szenvedett – Karolína Plíšková lesz az új, sorrendben a 23. világelső.

A 25 éves Plíšková első cseh játékosként ért fel a csúcsra, Petra Kvitová és a már visszavonult Jana Novotná a második helyig jutott. „Ezt a napot nem fogom elfelejteni. Rengeteget jelent nekem az elsőség, még nem tudatosítottam, mit értem el. Köszönöm mindenkinek, aki bízott bennem, de azoknak is, akik kételkedtek” – osztotta meg érzéseit rajongóival a Twitteren Plíšková.

A férfiaknál a címvédő Andy Murray a negyeddöntőben búcsúzott. A hazai közönségkedvenc az egész viadal során csípősérüléssel bajlódott, az amerikai Sam Querrey elleni összecsapásán már a második játszmában látszott rajta, hogy továbbra sem százszázalékos. Ennek ellenére az első helyen kiemelt brit 2:1-re még vezetett, azonban a negyedik és az ötödik játszmában már láthatóan csak szenvedett, így mindössze két játékot nyert. (SITA, idnes)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?