Ruiz: nem mi haltunk meg a halálcsoportban

Recife |

<p>Nem a várakozások szerint alakultak az eredmények a brazíliai labdarúgó-világbajnokság D csoportjában Bryan Ruiz, a Costa Rica-i válogatott támadója szerint.</p>

"Nem mi haltunk meg a halálcsoportban" - fogalmazott a közép-amerikai játékos azt követően, hogy csapata az ő fejesével pénteken 1-0-ra legyőzte az olaszokat, így továbbjutott a nyolcaddöntőbe, míg az angolok kiestek. "Talán sokan nem hittek bennünk, mert erős ellenfeleket kaptunk" - tette hozzá a csatár, akinek találatát a videobíró hitelesítette, mivel a labda éppen csak túljutott a gólvonalon.

Jorge Luis Pinto, a Costa Rica-iak kolumbiai szövetségi kapitánya úgy értékelt, hogy bevált a tervük, ezért sikerült megszerezniük a három pontot. Együttese az uruguayiak legyőzése utáni újabb diadallal története során másodszor jutott vb-n nyolcaddöntőbe. Előzőleg 1990-ben sikerült ez neki.

Cesare Prandelli, az olaszok szakvezetője egyetértett kollégájával abban, hogy a Costa Rica-iak elképzelése valósult meg a találkozón. "A passzainkat lefülelték, nem tudtunk építkezni, pedig mindent beleadtunk" - mondta. Az olasz szövetségi kapitány hangsúlyozta: nincs ok az aggodalomra, az utolsó, uruguayiak elleni csoportmérkőzésükre fel kell töltődniük energiával. A keddi meccsen a dél-amerikaiak csak akkor juthatnak tovább, ha nyernek, minden más eredmény az olaszoknak kedvez.

A kapus Gianluigi Buffon, az olaszok csapatkapitánya szerint manapság már nem lehet már arról beszélni, melyek lehetnek meglepetéscsapatok egy adott tornán, mert a résztvevők mind jók. A Costa Rica-iak sikere egyben azt is jelentette, hogy a pont nélkül álló Anglia a harmadik forduló eredményeitől függetlenül búcsúzik a tornától, azaz 1958 óta először esik ki a csoportszakaszban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?