Sport
Vidának általában jól megy a játék a zsolnaiak ellen   - Somogyi Tibor felvétele

Rossi: történelmet akarunk írni

Szabó Zoltán

2018. április 21. 19:45

A címvédő zsolnai együttes otthonában lép pályára vasárnap (15.20) a remek formában levő DAC futballcsapata a Fortuna Liga rájátszásának 6. fordulójában. Nyolc napon belül ismét találkozik a két együttes, a második hely megőrzéséért küzdő sárga-kékek a múlt szombati 3:1-es győzelem után idegenben is sikeresek akarnak lenni.

„Van egy álmunk, méghozzá a történelmi második helyezés elérése. Azonban ez nem lesz könnyű, hiszen még öt mérkőzés vár ránk, többek között a Slovannal is találkozunk, az égszínkékek szintén az ezüstéremre hajtanak. Tudjuk, hogy a csapat még sohasem végzett az élvonalban másodikként, mindent megteszünk azért, hogy megőrizzük a helyezésünket – nyilatkozta Marco Rossi, a DAC vezetőedzője a klub honlapjának. – A legutóbbi bajnoki találkozó előtt elmondtam a játékosoknak: köszönettel tartozom nekik, hogy visszaadták a lelkesedésemet. A labdarúgás ugyanis nemcsak a pénzről szól, hanem épp a lelkesedésről is. Már az ideérkezésemkor is elmondtam: a csapatot körülvevő környezet volt az egyik oka annak, hogy Dunaszerdahelyre jöttem.”

A DAC futballistái jó hangulatban készülnek a zsolnai meccsre, amelyen két kulcsemberük, a sérüléssel bajlódó Erik Pačinda, valamint a 10 sárga lapot begyűjtő Kalmár Zsolt nem szerepelhet. Rajtuk kívül Cesar Blackmanre és Roland Černákra sem számíthat a szakvezetés, a gyors szélső a III. ligás fakó vasárnapi meccsén, a panamai hátvéd pedig a csütörtöki edzésen vált harcképtelenné. Viszont felépült a horvát Marko Divkovic, de nem valószínű, hogy helyet kap a kezdőcsapatban.

„Ugyanolyan hozzáállással, akarattal és elhatározással kell futballoznunk, mint eddig. Alaposan felkészültünk, bízom benne, hogy Zsolnán is eredményesek leszünk” – szögezte le az 53 éves Rossi.
 

2018. április 8. 13:23

Rossi nehéz helyzetben

Zsinórban három győzelem (Trnava 1:0, Trenčín 3:1, Žilina 3:1) után lép pályára a DAC. Idegenben jól szerepel az együttes, hatszor nyert, négyszer döntetlenezett, és három vereséget szenvedett, a gólarány 17:14. Ebben a tekintetben csak a nagyszombatiak és a trencséniek előzik meg őket. Tavasszal csak a Slovantól kapott ki a Rossi-legénység.

„A zsolnaiak stílusa fekszik nekünk, a múlt heti hazai győzelmünk után idegenben is sikeresek akarunk lenni. Nekem szinte mindig jól megy a játék ellenük, a két évvel ezelőtti hajrában lőtt idegenbeli találatom, amellyel 2:2-re egyenlítettem, a hónap góljának számított. Szép lenne ismét betalálni ”– mondta lapunknak a legutóbb gólpasszig jutó Vida Kristopher.

Elégedetlenek a zsolnaiak a bajnokcsapat eddigi produkciójával, minimális elvárásnak a dobogós helyezés számít. Ha ez nem sikerül, előfordulhat, hogy az idény végén menesztik Adrián Guľa vezetőedzőt. Fogadkoznak a játékosok, hogy visszavágnak a múlt heti vereségért.

Utóbbi két zsolnai meccsén döntetlenezett a DAC, 2016 júliusában 2:2 (góllövők: Diaz, Špalek, ill. Michalík, Vida), tavaly novemberben pedig 0:0 volt az eredmény.

A vasárnapi meccset a Dajto élőben közvetíti.
 

Önnek ajánljuk