Sport

Rossi lett a magyar fociválogatott szövetségi kapitánya

Marco Rossi, a DAC eddigi vezetőedzője veszi át a magyar labdarúgó-válogatott irányítását – közölte kedden este a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ). Az olasz szakember a belga Georges Leekenst váltja a kispadon.
Bőd Titanilla

2018. június 19. 19:33

Frissítve
- Somogyi Tibor felvétele

Nem volt fejlődés

„A Georges Leekens által összeállított és irányított, különböző összetételű csapatok a lejátszott négy felkészülési mérkőzésen nem voltak eredményesek, és játékban sem mutattak határozott fejlődést. Noha voltak a négy mérkőzésen elfogadható, illetve biztató időszakok a játék tekintetében, összességében nem volt tapasztalható olyan tartós, biztos előrelépés a csapat teljesítményében, amely alapján kijelenthető lenne, hogy meg van a csapat gerince és játéka a Nemzetek Ligájára. Sem a fiatalítás, sem a játékstílus kialakítása nem haladt az előzetesen elvárt ütemben. Ezek alapján az MLSZ elnöksége megállapodott Georges Leekensszel szerződése felbontásáról. Az MLSZ elnöksége továbbra is elismeri Leekens szakmai felkészültségét, emberi kvalitásait és megköszöni eddigi erőfeszítéseit. A belga szakember nem tart igényt végkielégítésre” – olvasható az MLSZ közleményében.

Leekens irányítása alatt a magyarok négy felkészülési meccset játszottak, Kazahsztántól, Skóciától és Ausztráliától kikaptak, Fehéroroszországgal pedig döntetleneztek.

2018. június 18. 19:50

Újra szól a régi nóta: Rossi válthatja Leekenst

A cél a 2020-as Eb

Az MLSZ a közleményben hozzáteszi, elismeri, hogy Georges Leekens és a mindenkori szövetségi kapitány mozgástere, a magyar játékosok általános tudása, pillanatnyi állapota, valamint a kapitánynak a játékosokkal közösen eltölthető felkészülési ideje igen korlátozott, ám a cél továbbra is az, hogy a 2020-as Európa-bajnokságig egy középtávon tartósan eredményes gárdát alakítsanak ki, amely ki tudja harcolni a kontinensviadalon való részvételt.

 

Rossi a csapatépítés szakembere

2020 nyaráig a Budapest Honvéddal tavaly bajnoki címet szerző Marco Rossi fogja irányítani a magyar nemzeti csapatot. „Az olasz edző többször bizonyította, hogy a csapatépítés, közösségteremtés szakembere, képes a fiatal tehetséges játékosok beépítésére, a tapasztaltabb labdarúgók motiválására. Marco Rossi edzői felfogása, az MLSZ elnökségének megítélése alapján, jól illeszkedik a magyar labdarúgás lehetőségeihez, ami alkalmassá teszi arra, hogy a magyar válogatott keretét hatékonyabb futballra vezérelje” – fogalmaz az olasz trénerrel kapcsolatban az MLSZ közleménye.

Rossit már korábban is hírbe hozták a magyar válogatottal, akkor is szóba került neve, amikor végül Leekens lett a befutó. A szakember azóta is többször hangsúlyozta, Magyarország a második otthon.

2018. június 15. 16:26

Rossi: "Ki vagyok én, hogy nemet mondjak a válogatottnak?"

A DAC-nál is remek munkát végzett

Marco Rossi ugyan csak egy szezont töltött a dunaszerdahelyi kispadon, de az alatt is le tudta tenni a névjegyét – vezetésével a 3. helyen zártak a sárga-kékek a bajnokságban. A mérkőzések alatt nem tudta letagadni olasz temperamentumát, de játékosait is képes volt fanatizálni, taktikai felkészültsége pedig egészen rendkívüli, maximálisan ki tudta aknázni a rendelkezésére álló keret lehetőségeit. Ezek a képességei a magyar válogatott kispadján is eredményessé tehetik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?