Rosberg lehangolt és tanácstalan

Austin |

<p>Lehangoltan és tanácstalanul nyilatkozott Nico Rosberg, a Mercedes Forma-1-es istálló német pilótája saját hibájáról, amely miatt csapattársa, a brit Lewis Hamilton nyerte a vasárnapi Egyesült Államok Nagydíját, és ezzel a harmadik világbajnoki címét.</p>

A változatos és izgalmas verseny hajrájában, hét körrel a leintés előtt az élen haladó Rosberg túl szélesen vett egy kanyart, elhagyta a pályát, és mire visszatért az aszfaltcsíkra, Hamilton elment mellette.     "Kipörgött a kerék, de ilyesmi még soha nem történt velem, sem a teszteken, sem a versenyeken, így aztán nem tudom megmagyarázni. Egyszerűen hihetetlen" - mondta a 30 éves német pilóta. Hozzátette: utólag nyilvánvalóan megvizsgálják majd a csapattal, hogy mi okozta a problémát, de nagyon nehéz feldolgoznia a történteket.     Rosberg a díjátadó ceremóniát megelőzően, majd a dobogón is szemmel láthatóan csalódott volt, Hamiltonnal szemben érezhetően ellenségesen viselkedett, és a pezsgőzésben sem vett részt.     A Mercedes pilótái gyermekkoruk óta barátok és ellenfelek, mindketten Monacóban élnek, de a viszonyuk jelentősen megromlott tavaly óta, amikor a vb-címért szintén ők ketten küzdöttek, és akkor is Hamilton járt sikerrel.     A brit versenyző az idén még nagyobb fölényben volt, tíz futamot nyert, míg Rosberg csak háromszor győzött. A német most arra is panaszkodott, hogy riválisa az első kanyarban túl agresszíven előzte meg őt.     "Eltaláltuk egymást, mondhatnám azt is, hogy Lewis nekem jött, ami nem túl jó, de erről nem tudok többet mondani" - nyilatkozta Rosberg.     Toto Wolff, a konstruktőri vb-címét már a két héttel ezelőtti szocsi Orosz Nagydíjon megvédő Mercedes csapatfőnöke jelezte, Hamilton azt állította, hogy nem szándékosan "terelte le a pályáról" Rosberget.     "Azt gondolom, néhány napon belül, amikor az indulatok lecsillapodnak, átbeszéljük a történteket, de most meg kell ünnepelnünk egy olyan bajnokot, aki megérdemelte a vb-címet" - tette hozzá Wolff.     Hamilton három futammal a szezon vége előtt biztosította be címvédését, amely a Forma-1 történetében korábban még egyetlen brit versenyzőnek sem sikerült. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?