Robredo Pozsonyba jön, Gombos szabadkártyás

Pozsony |

<p>Az egykori világranglista-5. helyezett Tommy Robredo lesz a legnagyobb név a novemberi Peugeot Slovak Open tenisztornán. A 85 000 euró összdíjazású férfi-challengertornán Kližan kivételével a hazai Davis-kupa-csapat tagjai is pályára lépnek.</p>

Ugyanazon a héten 25 ezer dollár összdíjazású női ITF-tornát is rendeznek, a szlovák szövetség pedig abban bízik, két év múlva mind a férfi-, mind a női torna százezer dollár összdíjazású lehet.

Egyelőre azonban a férfimezőny rangosabb, a főtábla 22 játékosa között hatan szerepelnek a top 100-ból, és összesen 11 olyan teniszező jön Pozsonyba, aki top 50-ben is volt már: a horvát Dodig, az ukrán Marcsenko és Sztahovszkij, az üzbég Isztomin, a kanadai Pospisil, a német Struff és Mayer, a cseh Rosol, az osztrák Melzer, valamint a hazai Lacko és a torna legnagyobb ásza: a sérülés után visszatérő, egykori világranglista-5. spanyol Tommy Robredo, aki szabadkártyával indul a tornán.

Martin Kližan kivételével a teljes szlovák Davis-kupa-csapat is indul: Lukáš Lackónak kifejezetten jól szokott menni ezen a tornán, ő az egyetlen, aki kétszer is meg tudta nyerni, de a hazai szövetség bízik Andrej Martin és Jozef Kovalík jó szereplésében is. A gyengébb szezon után lassan újra magára találó, nádszegi származású Gombos Nobert szabadkártyát kap, Igor Moška, a szövetség főtitkára úgy véli, ő is meglepetést okozhat. Szintén szabadkártyát kap egy fiatal szlovák tehetség, Alex Molčan, a negyedik szabadkártya pedig a kazah szövetségé lesz, cserébe ők egy saját tornájukon biztosítják egy szlovák játékos részvételét.

„Ha Kližan az utolsó pillanatban mégis úgy döntene, hogy szeretne elindulni a Slovak Openen, akkor természetesen átértékelnénk a szabadkártyák elosztását. Kližan előtt mindig nyitva áll az út, nagyon jó játékos, akinek a részvétele jót tenne a tornának” – hangsúlyozta Moška.

A Peugeot Slovak Open selejtezőit november 5–6-án, a főtábla küzdelmeit november 7-étől 13-áig rendezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?