Remizett a Fradi a Rosztovval

29:29-es döntetlent hozott a Ferencváros és az orosz Rosztov Don mérkőzése a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.

29:29-es döntetlent hozott a Ferencváros és az orosz Rosztov Don mérkőzése a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. A férfiaknál a Veszprém gond nélkül nyert 38:34-re a Besiktas otthonában, a Szeged pedig otthon verte 34:23-ra a Koldingot.

Az eddig minden BL-meccsét megnyerő rosztovi csapat ellen jól kezdett a Fradi, két gólt dobtak a zöld-fehérek, a vendégek pedig az ötödik percben voltak először eredményesek. A folytatásban is rendre szoros maradt az állás, az oroszok a 18. percben vezettek először (7:8), de a szünetben két góllal vezettek a hazaiak (15:13).

A második félidőt keményebb védekezéssel kezdte a zöld-fehér csapat, amely jó tíz percen át hol egy, hol két találattal vezetett, mígnem a 41. percben – a mérkőzés folyamán először – háromgólosra nőtt a különbség (22:19). A szívós oroszok azonban hamar visszakapaszkodtak (22:21), a 48. percben pedig be is érték a házigazdákat (25:25). Az utolsó erőtartalékaikat mozgósító ferencvárosiak 27:25-re, 28:26-ra, majd – többek között a mind a hat büntetőt értékesítő Szekerczésnek köszönhetően – 29:27-re is vezettek, a győzelmet mégsem sikerült kicsikarniuk. A véghajrában ugyanis a játékvezetők kiállították az FTC spanyol légiósát, Penát, emberelőnyben pedig a rosztoviak döntetlenre mentették a meccset.

„Hihetetlen meccs volt, a szurkolók és a Fradi teljesítménye miatt is. Az első félidőben elhibáztunk pár lehetőséget lerohanásból, és több két percet is kaptunk, így nem tudtuk átvenni a vezetést. Jobban jöttünk ki a második félidőre, és amikor az utolsó tíz percre a magyar csapat elfáradt, a győzelmet is megszerezhettük volna. Mérges vagyok magamra, mert hamarabb ki kellett volna vennünk Penát, akkor nyerhettünk volna. Nem tudom, miért játszhatta végig az utolsó másfél percet a Fradi, pedig kapufa volt, nem a kapus védett. Ilyenek előfordulnak, főleg idegenben. A Fradinak is jó esélye van a Final Fourra, remélem, ott újra találkozunk” – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Jan Leslie, a Rosztov-Don vezetőedzője.

A rivális mesterének kijelentésére Elek Gábor is reagált: „Nagy tisztelője vagyok az ellenfél edzőjének, de a végjátékban passzívnál a kapufa ugyanannyit ért, mintha a kapus védett volna. Nagyon szeretnék én is ilyen játékvezetést idegenben. Nagyon ritkán szoktam a bírókkal foglalkozni, s bár azzal, hogy a hajrában olyan hosszú ideig támadhattunk, visszakaptunk valamit, egyszer azért szeretnék ilyen bíráskodás mellett játszani idegenben.”

A férfi BL-ben a Veszprém a két pontért utazott Isztambulba, és ezt simán be is gyűjtötte a Besiktas otthonában, miután 38:34-re győzött.

A magyar együttes már az első harminc percben hatgólos előnyre tett szert, majd a különbséget növelve 22:15-re alakította az állást a második játékrész elején. A törökök nem adták fel, időnként közelebb is kerültek a Veszprémhez. Valódi veszélyt azonban nem jelentettek a magyar csapatra.

Az összecsapáson az ötször eredményes Nagy László megszerezte 500. gólját is veszprémi színekben.

A Szeged ugyan 6:4-es vesztésre állt a Koldinggal szemben hazai pályán, de hamar fordított, és a meccs csak 11:10-ig volt szoros. A hazaiak utána elhúztak, és 34:23-ra nyertek a dán együttes ellen. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?