Remekelt Jao Ming és a Houston

New York. Jao Ming vezetésével sorozatban hatodik alkalommal is győzelmet aratott a Houston Rockets csapata. Jao 28 pontot és kilenc lepattanót szerzett, így a meccs nyerőemberének bizonyult.

New York. Jao Ming vezetésével sorozatban hatodik alkalommal is győzelmet aratott a Houston Rockets csapata. Jao 28 pontot és kilenc lepattanót szerzett, így a meccs nyerőemberének bizonyult. Tracy McGradynak nem ment a játék, tizenötből csak négyszer volt eredményes mezőnyből, végül tizenöt ponttal és nyolc gólpasszal zárt. Az atlantaiak kezdőötöséből senki sem érte el a tíz pontot, ez csak két csereembernek sikerült: Josh Childressnek (18) és Zaza Pacsuliának (11). Ez sok mindent elárul az összecsapásról, a vendégeknek nem volt esélyük a győzelemre.

Kikapott a Portland TrailBlazers, mely a hol gyengélkedő, hol belehúzó Indiana Pacers otthonában szenvedett vereséget. Bár Jermaine O’Neal sorozatban tizenegyedik alkalommal hiányzott sérülése miatt, a hazaiak nélküle is megoldották a feladatot, és továbbra is harcban vannak a rájátszást jelentő helyekért. Danny Granger 29 pontot szórt, a büntetővonal mögül pedig ezúttal sem hibázott: sorozatban már ötvenegyedszer volt eredményes. A center Jeff Foster remek segítséget nyújtott, és tíz pontja mellé tizennégy lepattanót gyűjtött össze. A vendégek játékosai közül LaMarcus Aldridge említhető meg, aki huszonegy pontot és tizenegy lepattanót jegyzett, és bár a nyugati csapat teljesítménye ezúttal nem volt az igazi, kis szerencsével a győzelmet is megszerezhették volna.

Carlos Boozer még huszonnyolc percet sem töltött a pályán, de ez is elég volt neki huszonkét ponthoz és tízzel kevesebb lepattanóhoz. Rajta kívül Deron Williams húzta a hazai csapatot, ezt tizenöt pontja és tizenegy gólpassza is jelzi.

A Chicago Bulls teljesítménye teljesen rapszodikus, mindenesetre továbbra is harcban vannak a rájátszásért. Ben Gordon és Kirk Hinrich ezúttal nem játszott, és „Big Ben” Wallace sem villogott. Thabo Sefolosha próbálta irányítani a vendégcsapatot, több-kevesebb sikerrel, társai nem tudtak kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

Otthon nyert a Philadelphia és a New Orleans, mely továbbra is a Nyugati Főcsoport élbolyához tartozik a Dallasszal azonos mutatókkal. Egypontos győzelmet aratott a New York Knicks Milwaukeeban, ezzel megszakadt nyolcmeccses nyeretlenségi szériája. A 34 pontos Monta Ellis győzelemre vezette a Golden State Warriorst a Sacramento ellen. (ns)

NBA-KRÓNIKA

Péntek

CHARLOTTE– NEW JERSEY 90:104, ld.: G. Wallace 21, ill. R. Jefferson 23.

ORLANDO–LOS ANGELES LAKERS 113:117, ld.: D. Howard 19, ill. Bryant 36.

TORONTO–LOS ANGELES CLIPPERS 98:102, ld.: Bosh 29, ill. Maggette 35.

ATLANTA–CLEVELAND 95:100, ld.: J. Johnson 23, ill. L. James 6.

NEW YORK–SAN ANTONIO 93:99, hosszabbítás után, ld.: J. Crawford 24, ill. Duncan 21.

DETROIT–PORTLAND 91:82, ld.: Billups 17, ill. Aldridge 22.

MINNESOTA–BOSTON 86:88, A. Jefferson 18, ill. Pierce 18.

DALLAS–MEMPHIS 92:81, ld.: Nowitzki 21, ill. Gay 18.

PHOENIX–SEATTLE 103:99, Stoudemire 33, ill. Wilcox 22.

SACRAMENTO–UTAH 117:104, ld.: Kevin Martin 27, ill. Boozer 23.

DENVER–WASHINGTON 111:100, ld.: Anthony 49, ill. Jamison 21.

Szombat

INDIANA–PORTLAND 101:93, ld.: Granger 29, illetve Al?dridge 21.

PHILADELPHIA–LOS ANGELES CLIPPERS 101:80, ld.: L. Williams 18, ill. Maggette 26.

NEW ORLEANS–MEMPHIS 112:99, ld.: David West 33, ill Gay 26.

HOUSTON–ATLANTA 108:89, ld.: Jao 28, ill. Childress 18.

MILWAUKEE–NEW YORK 98:99, ld.: Villanueva 21, ill. J. Crawford 30.

UTAH–CHICAGO 97:87, ld.: Boozer 22, ill. Sefolosha 22.

GOLDEN STATE–SACRAMENTO 105:102, ld.: M. Ellis 34, ill. Bibby 24. (sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?