Rekordot döntött Buffon, a Bayern és a Barcelona

<p>Több csúcs is megdőlt a szerdai BL-visszavágókon. A Barca az első csapat, amely 9 egymást követő szezonban negyeddöntős. Nem találja ki, melyik csapat rekordját múlta felül!</p>

A Barcelona az első csapat az európai kupák történetében, amelynek sikerült egymás után 9 szezonon keresztül bejutnia legalább a negyeddöntőbe (ráadásul mind a 9 alkalommal a Bajnokok Ligájában). Nem fogja kitalálni, melyik klubbal osztozott eddig ezen a rekordon! A Borussia Mönchengladbach 1973–1980 között megszakítás nélkül nyolc alkalommal jutott a negyeddöntőbe. A 70-es évek legendás német együttese ez idő alatt öt kupadöntőt játszott: négyet az UEFA-kupában (ebből kettőt megnyert) és a BEK-ben (1977-ben a Liverpooltól kapott ki 3-1-re). 

A Bayern az utolsó perces egyenlítésnek köszönhetően rekordot döntött: a Bajnokok Ligájában a németek tizenötödik alkalommal jutottak el a negyeddöntőig. Mögöttük a Barcelona és a Real Madrid következik 14–14 alkalommal.

ŐRÜLT DRÁMA MÜNCHENBEN. MUTATJUK A GÓLOKAT IS!

Az Arsenal egymás után hatodszor esett ki a BL nyolcaddöntőjében. Ez korábban a Real Madridnak már összejött (2005–2010 között). Jövőre az ágyúsok rekorderek lehetnek!

A szerdai volt Gianluigi Buffon 90. BL-találkozója. Ezzel a Juventus vonatkozó ranglistáján megelőzte a 89 mérkőzést jegyző legendás Alessandro Del Pierót. 

Lionel Messi kilencedik gólját lőtte az Arsenalnak. Ez BL-csúcs, egy játékos sem lőtt egy klub ellen ennyi gólt a legrangosabb kupában.

KETTŐS GYŐZELEMMEL MENT TOVÁBB A BARCA. NÉZZE MEG A GÓLOKAT IS!

Robert Lewandowski (Bayern) megszakítás nélkül a hetedik hazai BL-meccsén talál be, ezzel beállította Thierry Henry csúcsát. A negyeddöntőben pedig megdöntheti. 
(Az adatok forrása: Infostrada.)

A negyeddöntős párosokat pénteken sorsolják, itt már szabad a gazda, bárki megkaphat bárkit. Ezek a csapatok jutottak tovább:
Manchester City
Paris SG
Wolfsburg
Benfica
Atlético Madrid
FC Barcelona
Real Madrid
Bayern München

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?