Rekordmezőny lehet a triatlonfesztiválon

Poór Brigitta
Udvard |

Harmincharmadik felvonásához érkezik szombaton (kezdés: 9.30) a hagyományos triatlonfesztivál, mely a sportágban szlovákiai viszonyok között a legnagyobb múltra tekinthet vissza. 

És most jött el az a kiírás, amikor a résztvevők száma először szárnyalhatja túl a háromszázat. „Nem emlékszem arra, hogy valaha is ilyen nagy lett volna az érdeklődés – mondja a viadalra hangolódva Bernáth Ferenc versenyigazgató. – Mivel a diákkorosztályban versenyünk egyben bajnokság is, így ott tapasztalható a legnagyobb létszámnövekedés, a szokottnál közel ötvennel jelentkeztek többen. Már a legkisebbeknek, a hét-nyolc éveseknek is lesz versenyük. A fiúknál és a lányoknál összesen öt diákkorosztályban hirdetünk bajnokot. Közvetlenül a diákok után, 10.30-kor rajtol a szupersprint mezőnye, melyre 0,35 km úszás, 10 km kerékpározás és 2,5 km futás vár. Délután egykor pedig a mikrotriatlon (0,75 km úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás) következik. Lesznek az indulók között csehek és magyarok is, de a legtöbben Szlovákiából érkeznek, szinte a teljes hazai élmezőny jelezte részvételét. Sajnálom, hogy hiányozni fog a magyarországi Hadházi Máté, aki nálunk klubunk színeiben szokott versenyezni, de múlt héten megsérült, s így nem vállalhatja a rajtot. Más külföldi menő azonban még befuthat, mivel elég csak a verseny előtt nevezni. Mi készen állunk, hogy a nagy hőségben megfelelő körülményeket biztosítsunk a rekordlétszámú mezőnynek főhadiszállásunkon, az egyes számú kavicsbányánál.” Fontos tudnivaló az autósoknak, hogy szombaton 9.30 és 11.10, valamint 13.00 és 14.10 között a triatlon miatt lezárják az Érsekújvár és Udvard közti országutat. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?