Rákospalotai bravúr Kispesten

A labdarúgó Soproni Liga 16. első tavaszi fordulójában a Győr kiütéses győzelmet aratott a vendég Nyíregyháza ellen. Az Újpest és a ZTE is könnyedén nyert. Az ősszel még a bajnoki címről álmodozó Honvéd a Bozsik-stadionban ajándékozott egy pontot a REAC-nak. A öt szom?bati meccset mindössze 8400 néző látta...

A Rába-parti ETO-stadionban gyorsan vezetést szerzett a győri gárda, amely a gól után uralta a félidőt és több kimaradt lehetőséget követően növelte is előnyét, így biztos vezetés tudatában vonulhatott az öltözőbe. Szünet után aktívabban kezdett a Nyíregyháza, ám gólt ismét a Győr szerzett. A vendégek ezek után kevés ellenállást tanúsítottak, így a hazai csapat öt góllal is megérdemelten győzött.

Az Újpest–Siófok meccs első félidejében mindkét oldalon akadtak helyzetek, de a házigazda lila–fehérek veszélyesebbnek tűntek, s egyik lehetőségüket – egy védelmi hibát követően – ki is használták. Fordulás után már egyértelműen az újpestiek akarata érvényesült, a kameruni Denis Dourandi révén megérdemelten duplázták meg előnyüket, amit a lefújásig még növelni is tudtak. A Balaton-partiaknál Sütő a hajrában megkapta második sárga lapját, így a Siófok tíz emberrel fejezte be a találkozót.

Kispesten álmosan kezdtek a csapatok, s bár a Honvéd játszott mezőnyfölényben, mégis – nem kis meglepetésre – a rákospalotaiak voltak sokkal veszélyesebbek: gyors, egyérintős futballjukkal gyakran megzavarták a sokat bizonytalankodó hazai védőket. A kispestiek mondhatni a semmiből, egy szöglet után szereztek gólt a télen szerződtetett Filó révén. A Honvéd ezt követően sem játszott jól, és egy tetszetős REAC-kontra végén Torma a bal felső sarokba bombázott. A hazaiak az egyenlítés hatására sem tudtak változtatni, továbbra is ötlettelenül futballoztak. Egyik csapat sem érdemelt győzelmet az alacsony szín?vonalú találkozón.

A pécsi stadionban – szinte üres lelátók előtt – a paksiak teljesen veszélytelenek voltak a zalaegerszegiek kapujára, a ZTE két támadását a gaboni csatár góllal fejezte be, igaz, a másodikat nagy kapushiba előzte meg. A második 45 percben a Paks már több akciót vezetett, de gólt nem tudott elérni belőlük, sőt, a ZTE egy újabb találattal bebiztosította megérdemelt győzelmét.

A Szőnyi úti BVSC-stadionban a vendég Vasas birtokolta többet a labdát. Az angyalföldiek többször kerültek helyzetbe, de ebből csak egy ziccert tudtak gólra váltani. A sereghajtó Tatabánya ráadásul emberhátrányba is került, miután Perezt szövegelésért kiállították. Úgy tűnt azonban, hogy a piros lap inkább a Vasast zavarta meg, jó játékát a második játékrészben csak meddő mezőnyfölény követte, bár így is sikerült begyötörnie egy újabb gólt, ami végleg eldöntötte az unalmas mérkőzés sorsát.

Eseménytelen és unalmas első félidőben a címvédő debreceniek voltak aktívabbak, a DVTK inkább kontrákkal próbálta veszélyeztetni Balogh kapuját. Szünet után sem emelkedett a színvonal. A nagy esélyes Loki növelte a nyomást, de a hatékonyan védekező vendégek kapuját csak a 69. percben sikerült bevenni Kerekeséknek. Ezt követően már felszabadultabban játszott a bajnok és újabb góljával eldöntötte a három pont sorsát. A Diósgyőrnek nem volt igazi gólszerzési lehetősége. (o-o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?