Rajcsányi újra legyőzte Vaňót

<p>Nyitra/Galánta/Komárom. A nemzedékváltás jegyében zajlott a minap Nyitrán az egyéni ökölvívó-bajnokság. A tíz olimpiai súlycsoportból mindössze kilencben rendeztek versenyt, mert a legkönnyebbek között (49 kg) nem volt elég jelentkező. Tizennégy klub 51 bokszolója lépett szorítóba.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Öt érem – ebből egy arany – jutott a galántai KO Box Clubnak. Kovács Tamás vezetőedző különösen annak örül, hogy Rajcsányi Patrik megnyerte a 64 kilósok küzdelmeit. „Nem akárkit vert meg a döntőben, a nyolcszoros szlovák bajnok Tomáš Vaňóval szemben diadalmaskodott – magyarázza a mátyusföldi szakvezető nagymagyari védencéről. – Idén háromszor bokszolt döntőbeli ellenfelével. Nyitráról jött hozzánk, s egy hónap elteltével az első összecsapásukon még Patrik alulmaradt korábbi klubtársával szemben, de a további kettőt már megnyerte, először az extraligában, most meg a bajnoki fináléban. Nagy jövő áll védencem előtt, decemberben a nemzetközi porondon is bizonyíthat, hiszen indul a kalinyingrádi U22-es Eb-n.”

Három ezüst- (Tankó Vilmos – 52 kg, Tibor Kružel – 69 kg, Nikolas Hoang – 81 kg) – és egy bronzérmese (Ferdinand Miklós – 69 kg) volt még a KO Box Clubnak. Különösen Tankó veresége bosszantja edzőjét, a pontozóknál ugyanis 12:11-re kapott ki a tallósi legény a pozsonyi ŠKP színeiben öklöző, de nyitrai Roman Formánektől. „Csalás volt! – mondja indulatosan Kovács Tamás. – Minden menetben jobb volt Vili. Mikor kihirdették a végeredményt, mindenki fütyölt, még a nyitrai szurkolók is, annyira nyilvánvaló volt, hogy nem a jobbiknak emelték a kezét a magasba. Óvtam is, de nem fogadták el, mert nem volt videofelvételem a meccsről. Hiába mondta mindenki körülöttem, hogy Tankó volt a jobb, a pontozók nem őt hozták ki győztesnek.”

Két bronzérem vándorolt Komáromba: 52 kilóban Rajkó René, 56 kilóban Csonka Márió állhatott dobogóra. Mindketten az ŠKP Spartak bunyósai, már a közép-európai csapatbajnokságban is bemutatkoztak. Győrfi György vezetőedző szerint a jövő ígéretei. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?