Ráfizettek az erőltetett menetre

<p>A hetedik helyen zárta a II. labdarúgóliga 2012/13-as küzdelemsorozatát a vágsellyei együttes. Újoncként ez nem rossz teljesítmény, de a jól sikerült őszi idény után meglepetés, hogy a tavaszi szezonban utolsó lett a csapat, még ha a Duslo a második felvonásban hagyományosan gyengébben szerepel is.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

„Összességében elégedettek vagyunk, hiszen tavaly nyáron az volt az elsődleges célunk, hogy ne legyenek kiesési gondjaink. Ez minden gond nélkül sikerült, sőt sokáig az élmezőnyben álltunk. Ősszel remekül és eredményesen játszottunk, sajnos, a tavaszi idény már korántsem úgy sikerült, ahogyan azt elképzeltük – mondta lapunknak Takács Tibor, a mátyusföldi klub elnöke. – Ráfizettünk az erőltetett menetre, amikor április hatodika és május tizenegyedike között 11 bajnoki mérkőzést játszottunk, ilyen sűrű műsora csak az alsókubiniaknak volt, akik aztán ki is estek a II. ligából. Közben sorozatban jöttek a sérülések és az eltiltások, a lehetőséget kapó fiatalok pedig nem tudták kellőképpen pótolni a hiányzó kulcsembereket. Az ősszel üstökösként berobbant Lukáš Szabó is kényszerpihenőre szorult, hat meccset ki kellett hagynia, ezért az utánpótlás-válogatott csatár tavasszal csak három gólig jutott. Az edzők arra beszélték ki magukat, hogy szűk keretből válogathattak, ám hangsúlyoztuk nekik, hogy ősszel – amikor negyedikek lettünk – is csak húsz játékos állt a rendelkezésünkre. A legjobb meccsünket a Ružiná ellen játszottuk, de a vereségünk ellenére Rimaszombatban is jól fociztunk, a legrosszabb teljesítményt Somorján nyújtottuk.”

Otthon és idegenben is támadófocit játszottak a vágsellyeiek, ám tavasszal már korántsem voltak olyan gólveszélyesek. Míg ősszel ők szerezték a mezőnyben a legtöbb gólt, szám szerint huszonhatot, a második felvonásban csupán tizenötször találtak a hálóba. Kolmokov kapus végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, a Mihálik, Čirik, Mujkoš, Ďatko összeállítású hátvédsor is hozta a formáját, ám Ďatko és Čirik kiesése után jöttek a gondok. A középpályások közül Rehák és Glenda vitte a prímet, de Charizopulosnak és Gešnábelnek is voltak felvillanásai. A Čurgali, Szabó ékpárhoz hasonló nemigen akadt a II. ligában, de a tavaszi produkciójukra rányomta a bélyegét, hogy mindketten sérülésekkel bajlódtak.

„Ilyen tavaszra nem emlékszem. Három hónapig készültünk, aztán négy meccsünket elhalasztották, így telt el az újabb hónap. Aztán zsinórban jöttek meccsek, öt hét alatt tíz bajnokit játszottunk. Például egy hét során három idegenbeli meccset abszolváltunk: Bártfán kezdtünk, aztán Rimaszombat, majd Alsókubin következett – szögezte le az Új Szónak Dušan Liba vezetőedző. – Játékosaink nem voltak hozzászokva az ilyen sorozatokhoz, így egymás után dőltek ki a meghatározó futballistáink, és ehhez jöttek még az eltiltások. Szűk a keretünk, így a bajnoki hajrában előfordult, hogy a cserekapuson kívül mindössze egy tartalékkal számolhattunk. Azok ellen a csapatok ellen ment jól a játék, amelyek focizni akartak, így nívós meccseket játszottunk a dunaszerdahelyiekkel, a szenciekkel, a podbrezováiakkal és a rimaszombatiakkal.”

Megtudtuk, hogy a következő idényben is a Dušan Liba– Takács András edzőpáros irányítja a Duslót. Nem terveznek lényeges változásokat a keretben, saját nevelésű fiataloknak adnak majd lehetőséget. A felkészülést jövő hétfőn kezdik el a vágsellyeiek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?