Radványi: Maximálisan fel kell készülnünk fizikálisan az élvonalra

komáromi focisok
Komárom |

Hétfőn elkezdte a felkészülést az új idényre az immár élvonalbeli komáromi futballcsapat.

„Tizenöt percünk van, aztán indulni szeretnénk Szentpéterre edzésre – köszönt be az újságíróknak Radványi Miklós, a komáromi labdarúgócsapat vezetőedzője a tegnapi sajtóeseményen. A helyi sportcsarnokba szervezett rövid találkozó után a gárda máris indult, hogy ténylegesen is megkezdje a felkészülést a 2024/2025-ös idényre, az elsőre a KFC történetében, amely már az élvonalbeli szereplést előzi meg.

Ami változatlan a Duna-partiaknál, hogy az új létesítményük jelenleg is nagy erőkkel zajló építése miatt az alapozást is „albérletben” kell elvégezniük, a már említett község mellett Dél-Komáromban és Aranyosmaróton. 

Utóbbi helyszínen, a ViOn stadionjában fogadják majd az ellenfeleiket a Niké Liga első hónapjaiban, azaz a II. ligás vágsellyei otthonuk után egy újabb, ideiglenes hazai pályát kell megszokniuk. „Az elmúlt idény mátyusföldi meccsei kellőképp megmutatták, hogy ha a hazai találkozóinkat is idegenben játsszuk, esetünkben ez jól sül el. Persze tudjuk, hogy az élvonal más kávéház, más szintű csapatokkal. Az aranyosmaróti egy családias stadion. Természetesen jobban örültem volna, ha Dunaszerdahelyen lett volna az átmeneti bázisunk, de ez nem jött össze” – nyilatkozta az Új Szónak Radványi.

Baráth György klubelnök pedig magyarázatot is adott arra, miért a Niké Ligából kiesett aranyosmarótiak létesítménye lett a befutó. „A nyitraiaknak nincsenek rendben a papírjaik, Dunaszerdahelyről pedig nem érkezett válasz az ajánlatkérésünkre. Az aranyosmarótiakkal gyorsan meg tudtunk egyezni, nekik szintén megvan a szükséges licenszük” – jegyezte meg Baráth.

Visszatérve a felkészülésre Radványi elmondta, a július végén kezdődő bajnokság miatt jól ki kell használniuk a rendelkezésükre álló egy hónapot. „Az első tíz napban nem akartam lekötni meccset, mert az állóképesség fejlesztésére szeretném helyezni a hangsúlyt. Kevés az idő a rajtig, remélem, mindenki el tudja végezni azt a munkát, amit elterveztem – mondta az 55 éves szakember. – Nagyon jó érzés a Niké Ligára készülni, de hasonlóan voltam vele három éve is, amikor átvettem a II. ligás csapatot, mert tudtam, hogy ebben a klubban nagyobb potenciál van, mint amit addig mutatott. Örülök neki, hogy három év után felkerültünk az ország legjobb 12 csapata közé. Persze, ez kötelez is bennünket, játékosokat, edzőket arra, hogy maximálisan teljesítsünk.”

Ebből már nem veheti ki a részét az a kilenc játékos, akinek távozásáról lapunkban is beszámoltunk (Laky, Bréda. Baranyai, Bögi, Janjic. Puska, Eckl, Ovšonka és Adamec). És mi a helyzet az érkezők terén? „Reményeink szerint a héten fokozatosan bejelenthetünk hat új igazolást is” – árulta el Hajtman Zoltán alelnök. 

A csapatkapitány továbbra is Martin Šimko marad, aki leszögezte, mindannyian tisztában vannak azzal, hogy egy erősebb bajnokság küzdelmeihez kell elvégeznünk az alapozást: „Egy kisebb ünnep lesz majd a Slovan elleni nyitány, de utána, a dunaszerdahelyi derbi is nagyon szép lesz. Minden ellenfelünket meg akarjuk szorongatni, meccsről meccsre haladva, aztán meglátjuk, mire lesz elég a teljesítményünk.”

Egész Komárom örül, és mi is nagyon várjuk, hogy elkezdődjön a Niké Liga. Kicsit többet fogunk utazni, mint Vágsellyére kellett, de a II. ligában is megálltuk a helyünket ilyen körülmények között is. Igyekezni fogunk. Nagyon készülünk a Slovan elleni nyitányra, hiszen a bajnokról és az egyik legnagyobb esélyesről van szó, de az összes többi csapat elleni találkozót is várjuk. Ez azért más szint lesz, sokan most fognak debütálni az élvonalban, nekik ez plusz motivációt jelent, minden rivális ellen nagyon oda fognak figyelni” – nyilatkozta Saláta Kornél, aki továbbra is Radványi asszisztenseként dolgozik majd.

A tréner szerint különösebb nyomás nem lesz a KFC-n a történelmi szezonban. „Már mikor befejeztük az előző idényt, mondtam a játékosoknak, hogy minden egyes pillanatát ki kell élvezni annak, hogy feljutottunk. Ezt ők érték el, ők dolgoztak érte, hogy elérjék ezt a szintet. Úgy gondolom, nagyobb teher volt rajtuk a II. liga utolsó 5-6 fordulójában, mint lesz például a Slovan elleni nyitómeccsen. Utóbbi inkább hab a tortán, hogy ilyen kaliberű csapatokkal mérkőzhetünk. Edzői karrierem során már többször le tudtam győzni a Slovant – mosolygott sokat sejtetően Radványi, majd hozzátette: – Fontos, hogy a csapat maximálisan felkészüljön fizikálisan, mert dinamikusabb, intenzívebb a játék a Niké Ligában.”

Érdekes

A KFC felkészülése

Június 29.: KFC–Újpest (Szenpéteren)

Július 3.: Podbrezová–KFC

Július 6.: Pohronie–KFC

Július 10.: Rapid II–KFC

Július 13.: Komáromi VSE–KFC

Július 20.: MTK–KFC

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?