Radványi: „Kinyílni öngyilkosság lenne”

Dunaszerdahely |

<p>Az éllovas zsolnai együttes látogat pénteken (18.30) Dunaszerdahelyre a labdarúgó Fortuna Liga 8. fordulójában. Az otthon idén még veretlen DAC a listavezetőt is meglepné, de nem fog fejetlenül rohamozni.</p>

Radványi Miklós, a sárga-kékek vezetőedzője nem számíthat az öt sárga lap miatt eltiltott Struhárra, rajta kívül azonban mindenki a rendelkezésére áll. „Struhár helyett Majerník fog játszani. Külön öröm számomra, hogy hét közben két játékosom, Sabler és Tóth is helyet kapott az U20-as válogatott kezdőcsapatában az Egyesült Arab Emírségek elleni, 1:0-ra megnyert találkozón, ez pedig biztosan jót tett az önbizalmuknak” – mondta lapunknak a szakvezető. A zsolnai együttes eddigi hét meccséből négyet megnyert, kétszer döntetlenezett, s egyszer kikapott, ezzel a táblázat élén áll (bár két fő riválisa, a Trenčín és a Slovan kevesebb meccset játszott). „A zsolnai gárda a játékosságot tekintve a bajnokság legjobb csapata. Technikásak, gyorsak, összeszokottak, hiszen ezek a játékosok már az akadémiákon együtt játszottak. Sokat futnak, jó a labdatartásuk, és a pontrúgásaik is veszélyesek. Az elmúlt szezonban végig szenvedtek, de most látszik, hogy megérte, és megérdemelten vezetik a tabellát – dicsérte az ellenfelet Radványi. – Viszont ha fegyelmezetten fogunk játszani, akkor meglephetjük őket. Taktikai öngyilkosság lenne, ha kinyílnánk, erről a múltkor az aranyosmarótiak is meggyőződhettek, akik négy gólt kaptak. Hazai pályán idén még veretlenek vagyunk, ezt a sorozatot mindenképp folytatni akarjuk, de természetesen a fő célunk a győzelem!” A kérdésre, mivel lenne elégedett a lefújás után, Radványi bátran válaszolt: „Nekünk kilenc pontunk van, a zsolnaiaknak 14. Ha nyerünk, akkor már csak két ponttal lennénk mögöttük lemaradva… Na, ezzel elégedett lennék!” A sárga-kékek trénere néhány hete azt mondta, a csapat védekezése még nem ideális, azonban a DAC a myjavai Spartak és a besztercebányai Dukla elleni meccseket is kapott gól nélkül zárta. „Ez nagyon jó, de nem szabad elfelejteni, hogy mindkét mérkőzésen volt az ellenfélnek százszázalékos helyzete, vagyis mindig van min javítani” – figyelmeztetett Radványi. Az átigazolási időszak a végéhez közeledik, s a dunaszerdahelyiek továbbra is keresnek egy hátvédet és egy támadó középpályást. „Állandóan vannak itt játékosok próbajátékon, teszteljük őket. A konkrét személyt még nem találtuk meg, de bízom benne, hogy sikerül” – jegyezte meg ezzel kapcsolatban Radványi. A dunaszerdahelyieknek kiegyenlített a mérlegük a zsolnai együttes ellen: 33 meccsből tizenegyet megnyertek, tízszer döntetleneztek, tizenkétszer pedig kikaptak, gólkülönbségük 30:42. Hazai pályán a DAC dominált, az eddigi 17 bajnokiból kilencet megnyert, négy döntetlennel végződött, négyszer pedig a zsolnaiak vitték el mind a három pontot, a gólkülönbség 20:15 a dunaszerdahelyiek javára. A holnapi mérkőzést Vnuk vezeti, és a szlovák Digisport egyes csatornája közvetíti.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?