Prokopék elvették 
a hodosiak veretlenségét

hodosi focisták
Hodos/Illésháza |

Két élcsapat feszült egymásnak Hodoson a nyugat-szlovákiai IV. fociliga délkeleti csoportjának csallóközi régiórangadóján, melyen a vendég illésházaiak véget vetettek a listavezető hazaiak idénybeli veretlenségének. 

A párharc pikantériája, hogy a vendéglátók korábbi trénere, Rostislav Prokop által irányított felső-csallóköziek 2:1-es sikerüknek köszönhetően tettek pontot a Straka-legénység parádés győzelmi szériájának végére. 

„Negyedórányi ismerkedés, mezőnyjáték után átvettük a kezdeményezést. Három-négy ígéretes helyzetünk volt, védenceim azonban a befejezésnél rossz megoldást választottak. Hiányzott a gólpassz. Az első félidő végén a vendégek egy pontrúgást követően szereztek vezetést. Szünet után Bartal betalált, 1:1-es állásnál egy kitalált tizenegyeshez jutottunk, de Hrazdílek büntetőjét az ellenfél kapusa hárította. A meccs hajrájában az egyik játékszituációt alábecsültek a mieink, ebből a megingásból az illésházaiak profitáltak. Egyenlítésre már nem futotta, a jól képzett ellenfél begyűjtötte a három pontot. S bár játékosaink hozzáállásával elégedett voltam, azt is észleltem, hogy néhányuknál hiányzott a kellő koncentráció” – ecsetelte lapunknak a mérkőzést Straka Gábor, a hazaiak edzője. 

Kollégája korábban jól feltérképezte a hodosiakat. „Ismertük a vendéglátók erényeit. Tudtuk, hol sebezhetők a leginkább. Újdonsült védenceim derekasan küzdöttek, képesek voltak hasznot húzni a lehetőségekből. Természetesen a presztízscsatán érződött a rivalizálás, de a férfias párharcok nem lépték túl a sportszerűség határát” – elevenítette fel a sikerhez vezető út legfontosabb ismérveit a győztesek trénere. 

„Egyszer minden sorozatnak vége szakad. Ezért is szép a labdarúgás. Előre tekintünk, azon leszünk, hogy újat kezdjünk. Erre a szombati folytatásban Marcelházán lesz lehetőségünk” – fogalmazott Straka Gábor. 

Az illésházaiak nem csupán sorozatot romboltak, de egyben visszavágtak az augusztusban elszenvedett 0:3-as hazai vereségért.

"Bár szép emlékeim fűződnek hodosi ténykedésemhez, s a hazaiak is jó szívvel gondolnak az együtt elért eredményekre, tétmeccsen nincs helye a baráti érzelmeknek, a nosztalgiának. Profi vagyok, most az illésházaiak sikeres bajnoki szereplése lebeg a szemem előtt” – summázta érzéseit Rostislav Prokop.

A mezőny felső-csallóközi újonca egyébként sikerét követően a négy pont hátránnyal a tabella második lépcsőfokáról várja a Veľké Lovce elleni folytatást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?