Procházková már a selejtezőben kiesett

<p>Mindig szomorú látni, ha egy olimpiai álom szertefoszlik. Alena Procházkovának voltak merész és visszafogottabb álmai is, de a szocsi téli olimpián végül a reális célkitűzése sem jött össze.&nbsp;</p>

A szlovák sífutó, aki fénykorában Vk-dobogón is állt legerősebb számában, a sprint selejtezőjében csak a 39. lett, így nem jutott tovább a negyeddöntőbe. Procházková Vancouverben nagy dolgokra, akár döntős szereplésre készült, de csak a 18. helyen végzett. Akkor három és fél órába telt, mire az újságírók elé állt. Most megállt a mixzónában – de sokáig csak hallgatott. Edzője, Ján Valuška addigra már elmondta, hogy Procházková komoly lemaradását (az élboly versenyzői közül csak azok voltak mögötte, akik elestek a rendkívül csúszós pályán) a rossz sílécválasztás okozta, mivel az utolsó pillanatban megváltoztak a pályán a körülmények.  „Az időjárás egyáltalán nem kedvezett nekünk, és a mi kis csapatunk ilyen gyorsan nem tud reagálni a változásokra” – kezdte Procházková, és elsírta magát. Rövid szünet után azonban folytatta: „Minket csak egy órával a rajt előtt engedtek fel a pályára, mert későn kezdték el sózni a pályát, és az is sokáig tartott. A léceket ezért egy teljesen más helyen próbáltam ki… A pályán gyorsan változtak a körülmények, és egy ilyen kis csapat, mint a miénk, nem tud erre elég gyorsan reagálni – magyarázta szipogva a 29 éves sífutó. – Nem akarom még befejezni a sportot, de nem tudom, mennyi értelme van így. Szlovákiában egyszerűen nincsenek meg a feltételek, hogy jó eredményeket érjek el. Nem mondom, hogy rosszak, de úgy, ahogy Szlovákiában dolgoznak, az egész szlovák sport elmehet a fenébe… Elnézést, hogy így fogalmazok, de nem tehetek másként…”Pedig Procházková jó formában érezte magát a sprint előtt: „Jól sikerült az akklimatizáció, az edzőm szerint az edzéseken még jobban mentem, mint a norvégok… Csak hát ezt nem volt alkalmam megmutatni.”A szlovák sífutás fellendítéséhez Procházková szerint tapasztalt vaxmesterek kellenének, akik a legújabb vaxokat is megkapnák tesztelésre. „Mi az edzőmmel mindent megteszünk, de ez nem elég. Ha több pénz lenne ebben a sportban, akkor meg tudnánk fizetni a szakembereket. Nálunk viszont erre nincs esély” – nyilatkozta a csalódott sífutó.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?