Priskin góljával verte a Slovan a DAC-ot

<p>Nyolcvankét percen át ellenállt, végül mégis kikapott a DAC a pozsonyi Slovan otthonában a&nbsp;labdarúgó Fortuna Liga 15. fordulójában. Az égszínkékek a magyar válogatott Priskin Tamás góljával nyertek 1:0-ra.</p>

Vezesd még egyszer…

A dunaszerdahelyi drukkerek régen nem tapasztalt reménykedéssel várták a meccset: csapatuk az előző fordulóban győzni tudott Myjaván, és a játék is bizakodásra adott okot. A Pasienky-stadion így a vendégszektortól volt hangos (a Slovan szurkolói már régen rezignáltak, pedig csapatuk sorozatban négy bajnokit megnyert), a 305 fős sárga-kék tábor a mérkőzés elején László Csaba vezetőedző tiszteletére a székely himnuszt énekelte: „Vezesd még egyszer győzelemre néped, Csaba királyfi…”

A Slovan otthonában azonban nem olyan egyszerű győzelemre vezetni a DAC-ot, a sárga-kékek eddig csak kétszer tudtak győzni az égszínkékek pályáján. 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"253533","attributes":{"alt":"","author":"Somogyi Tibor felvétele","class":"media-image","height":"321","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

Vida a kezdőben

László Csaba ezúttal is módosított kicsit az összeállításán, ismét a kezdőben szerepelt a kapus Slávik, az egy héttel korábban góllal debütáló középpályás Kontár Zoltán, de a székely tréner itt-tartózkodása óta először volt kezdő Vida Christopher. László Csaba az első félidőben folyamatosan a magyarországi szélsőnek kiabált magyarul. 

A meccset a favoritnak számító Slovan kezdte jobban, a 4. percben Csavrics lapos, kemény lövése szállt mellé. Az első húsz percben szinte csak a dunaszerdahelyi térfélen folyt a játék, de a hazaiak több veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani. 

Slávik bravúrjai

A 25. percben egy nem túl ideális felszabadító rúgás után Soumah elé pattant a labda, de nem túl erős lövését Slávik védte, a fiatal kapus nem sokkal később Kotula elől is jól tisztázott. 

A 32. percben Soumah betalált, de az asszisztens már a labda átvételének pillanatában lest jelzett, így a gól nem volt érvényes. Az addig decensen viselkedő idősebb égszínkék törzsdrukkerek azonnal meg is mutatták, milyen sok vulgarizmus szerepel a szókincsükben. 

Hat perccel később Slávik kapus mentette meg a DAC-ot a góltól: Kubík lövésébe önfeláldozóan vetődött bele, utána ápolni is kellett. Három perccel a szünet előtt ismét Kubík jutott lövéshez, de ezúttal a kapu fölé bombázott. 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"253534","attributes":{"alt":"","author":"Somogyi Tibor felvétele","class":"media-image","height":"321","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

Felbátorodott a DAC

A második félidő elején a dunaszerdahelyiek is felbátorodtak, Ľupták még egy távoli íveléssel is megpróbálkozott, amely végül jócskán elkerülte Mucha kapuját. A 60. percben ismét Ľupták vállalkozott, de nem túl erős lövése nem a kapu felé tartott. Kezdett nyíltabbá válni a játék, de a dunaszerdahelyiek jól vissza tudtak zárni.

A 65. percben Pambou is próbálkozott, visszahúzott lövése azonban kívülről gurult el a kapufa mellett.

 

A végén jött a feketeleves

Az utolsó 20 percre Ľupták helyett Michalíkot küldte pályára László Csaba, a magas hátvéd a védelem tengelyébe állt be Kwin mellé, Huk pedig előbbre húzódott. 

A Slovan nem akart megelégedni a döntetlennel, Soumah jónak tűnő lövése viszont mellément. A másik oldalon Štepanovský kapott majdnem jó kiugratást, de a kifutó Mucha az utolsó pillanatban lábbal mentett. (Štepanovský egyébként már tudja, milyen érzés győztes gólt szerezni a Pasienky-stadionban, tavaly – március 15-én! – az ő találatával nyert a DAC a Slovan ellen.)

A meccs hőse így nem ő, hanem Priskin Tamás lett – a csereként beállt magyar válogatott támadót Soumah ugratta ki, Priskin pedig lágyan átemelte Slávikot – 1:0. (Priskin már másodszor lőtt gólt a DAC-nak, tavaly ősszel az ő találatának köszönhetően játszott a Slovan 1:1-es döntetlent Dunaszerdahelyen.)

Két perccel a vége előtt a DAC még egyenlíthetett volna, ám Zsivkovics lövése szögletre pattant. 

A Slovan így sorozatban ötödik bajnokiját nyerte meg.

Slovan–DAC 1:0 (0:0)

Góllövők: Priskin (82.)

Sárga lap: Kotula, ill. Ljubicic, Štepanovský, Huk, Slávik.

Játékvezető: Glova, 806 néző.

SLOVAN: Mucha–Szavicsevics, Vernon de Marco Morlacchi, Saláta, Kotula (46. Ligeon)–De Kamps–Kubík, Oršula (64. Priskin), Schet (90. De Sa)–Soumah–Csavrics.

DAC: Slávik–Brašeň, Huk (87. Sabala), Kwin, Zsivkovics–Ljubicic–Vida, Pambou, Kontár (84. Polievka, Štepanovský–Ľupták (69. Michalík).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?