Priskin ezúttal fradistaként csatázhat a Jelgavával

<p>Három-három szlovákiai és magyar csapat lép ma pályára a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójának első mérkőzésein.</p>

Soumah és Rabiu nélkül

A pozsonyi Slovan 17 órakor a Pjunik Jereván otthonában lép pályára. Seydouba Soumah és Marek Rigo sérülés miatt nem tartott a csapattal. A kedden a Gentből egymillió euróért érkezett nigériai Ibrahim Rabiunak – aki korábban Trencsénben játszott – még nincsenek elintézve a papírjai. „A meccs elejétől koncentráltan és agresszíven kell futballoznunk, nem adhatunk teret a Pjuniknak. Nehéz dolgunk lesz, de bízom benne, hogy jó eredményt érünk el” – nyilatkozta Ivan Vukomanovics, a Slovan edzője. A szombaton nősült Saláta Kornél is optimista: „Nyerni megyünk Örményországba!”

Otthon, édes otthon

A trencséni együttes a felújított stadionjában a grúz Torpedo Kutaiszit fogadja (17.20). „Hosszú idő után végre otthon játszhatunk kupameccset. Örömöt akarunk szerezni a szurkolóinknak, és olyan előnyt szeretnénk szerezni, hogy a visszavágón ne legyen gond. Ugyanis a Kutaiszi vendégeként nem leányálom focizni. Mindenképpen ott akarunk lenni a következő körben” – nyilatkozta a SITA hírügynökségnek Martin Ševela, a trencséniek szakvezetője. Kaha Cshetiani, a grúz kupagyőztes trénere szerint csapatának 50 százalékos esélye van a továbbjutásra. A mérkőzést a Dajto élőben közvetíti.

Három a szlovák igazság?

Tizenegy év után játszik európai kupamérkőzést a rózsahegyi együttes, nem csoda, hogy a játékosok már alig várják a Vojvodina elleni, idegenbeli meccset (20.00). „Nagyon kellemetlen ellenfél az újvidéki csapat, amely agresszív focit játszik. Remélem, sikeres eredményt érünk el, és odahaza kiharcoljuk a továbbjutást” – mondta Marek Sapara, az MFK 34 éves középpályása. Az újvidéki együttes harmadszor találkozik szlovák csapattal a kupaporondon, eddig mindkétszer alulmaradt, az UEFA-kupa 1972/73-as kiírásának első körében a pozsonyi Slovan (0:6, 1:2), a 2014/15-ös EL-selejtezőben pedig a trencséni AS (0:4, 3:0) búcsúztatta.

Zárt kapuk mögött

A magyar csapatok közül a Vasas áll a legnehezebb feladat előtt, bár nemrég felkészülési meccsen 2:1-re legyőzte mostani ellenfelét, a Beitar Jerusalemet. Az izraeli gárda tavaly a selejtező negyedik köréig jutott. „Nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de ez csak segít és elszántabbá tesz, így rajtuk van a nagyobb nyomás. Amennyire eddig megismerhettem ellenfelünket, kijelenthetem, nem verhetetlen csapat” – nyilatkozta klubja honlapjának Mohamed Remili, a Vasas csapatkapitánya. Az izraeli, zárt kapus mérkőzést – az angyalföldi klub nyílt levelének is köszönhetően – az m4sport.hu-n lehet élőben követni 18.45-től.

Nem túl szép emlék

Az utóbbi években a nemzetközi kupákban csak bukdácsoló Ferencvárosnál óvatosak a Jelgava elleni párharc előtt, már csak azért is, mert a lettek tavaly a pozsonyi Slovant is simán kiverték a sorozatból. „Az emlékek nem túl szépek, viszont előnyt jelent, hogy tudom, milyen futballt játszik az ellenfél. Ha kombinatívak leszünk, nem lesz gond” – nyilatkozta Priskin Tamás, aki most nyáron igazolt a zöld-fehérekhez az égszínkékektől. A Groupama Arénában 18.45-kor kezdődik a találkozó (tv: Duna World).

Nem szabad lebecsülni

A Videoton máltai ellenfele, a Balzan ötödik európai kupamecscsére készül, a négyezres lélekszámú város csapata két éve és tavaly sem jutott túl a selejtező első körén (mérlege 1 győzelem, 3 vereség). „Egyáltalán nem szabad a máltai labdarúgást lebecsülni, jó tíz éve például válogatott szinten igen kellemetlen meglepetést okoztak nekünk, amikor 2:1-re legyőztek bennünket” – figyelmeztetett Juhász Roland, a székesfehérváriak csapatkapitánya.

A felcsúti meccset a Duna World közvetíti 20.45-től. (sz. z., ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?