Premier League – Válogatott kapus érkezett kölcsönbe a Manchester Unitedhoz

Jack Butland

A Manchester United labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Jack Butland, a Crystal Palace kapusa.

A manchesteri együttes pénteken jelentette be, hogy a tavaszi idényre kölcsönvette a 29 éves, kilencszeres angol válogatott játékost.

Az MU-nak azért kellett harmadik kapust szerződtetnie, mert az őszi idényre kölcsönkapott szlovák Martin Dubravka visszatért a Newcastle Unitedhoz. Erik ten Hag, az MU holland szakvezetője ennek kapcsán csütörtökön kifejtette: a keretben szükségük van három tapasztalt kapusra. Hozzátette: kifejezetten elégedett az első számú kapus, a spanyol David De Gea teljesítményével, de „bármikor történhet vele valami” – utalt legutóbbi idényére az Ajaxnál, amikor az első keret mindhárom kapusa megsérült.

A 32 éves De Gea mellett az MU keretében még a 36 éves, korábbi angol válogatott Tom Heaton szerepel kapusként.

Butland 2012-ben mutatkozott be az angol válogatottban, amelynek keretében 2019 óta nem számítanak rá. A futballista az előző két szezonban csupán tartalékkapusnak számított a Crystal Palace-nél, míg a most zajló idény őszi szakaszában ujjtörése miatt hónapokig hiányzott. December végén viszont két meccsen legalább a kispadra ülhetett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?