Premier League - Minden hétvégi meccs előtt elhangzik a francia himnusz

London |

<p>Az angol labdarúgó-bajnokág hétvégi fordulójának minden mérkőzése előtt elhangzik majd a francia himnusz.</p>

 A kezdeményezés az elmúlt hétvégén indult, a péntek esti, párizsi merényletekre reagálva. A keddi Anglia-Franciaország barátságos mérkőzés a szolidaritás és az együttérzés példátlan gesztusaival kezdődött: a Wembley Stadion mozgatható tetőszerkezetét tartó boltívet - amely London területének jelentős részéről jól látható - a francia trikolór színeivel világították ki, és a stadion homlokzatára a "Liberté, Égalité, Fraternité" (Szabadság, Egyenlőség, Testvériség) francia nemzeti jelmondatot vetítették. Az angol szurkolók közül több ezren francia zászlókat lengettek, majd ők is elénekelték a francia himnuszt, amelynek szövege megjelent a kivetítőn.

A Premier League igazgatója, Richard Scudamore csütörtöki bejelentése szerint a Marseillaise-t minden élvonalbeli találkozó előtt együtt éneklik majd a két csapat játékosai, valamint a játékvezetői stáb tagjai a kezdőkör közepén.

A sportvezető hozzátette: az angol szurkolók számára is rendkívül megrázó volt, hogy Párizsban olyan hétköznapi helyszíneket támadtak meg a terroristák, mint egy bár, egy koncertterem és egy stadion.

Az angol élvonalban 72 francia játékos szerepel, ezzel az övék legnagyobb légiós kontingens a ligában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?