Premier League - Kiütéses győzelmet aratott a Chelsea

<p>A listavezető Chelsea hazai környezetben 6-0-ra kiütötte a londoni rivális Arsenalt az angol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.</p>

 Az Arsenal kispadján 1000. alkalommal ült Arsene Wenger, a francia szakembernek ugyanakkor bő negyedórát követően be kellett látnia, hogy vereséggel távozik a Stamford Bridge-ről, mivel Eto,o már az ötödik percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, két perccel később pedig Schürrle volt eredményes. A 17. percben végképp megpecsételődött az Ágyúsok sorsa: Oxlade-Chamberlain beleütött a labdába egy kapu felé tartó lövésnél, a játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Hazard értékesített. Érdekesség, hogy a kezezésért a játékvezető nem a vétkes angol válogatott középpályást, hanem Gibbset állította ki. A félidő végén Oscar volt eredményes, majd a brazil támadó a fordulást követően is a hálóba talált. A 71. percben az egyiptomi Salah használt ki egy ziccert, megszerezve ezzel pályafutása első gólját a Chelsea színeiben.
   

A Mourinho-éra történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta a Chelsea: a bajnokságban eddig a Bolton Wanderers elleni 5-1-es diadal volt a rekord, ráadásul a portugál tréner vezetésével korábban csak egyszer, 2007 januárjában a Macclesfield Town elleni FA Kupa-mérkőzésen szerzett féltucat gólt a londoni együttes.
   

José Mourinho egyszersmind megtartotta bajnoki veretlenségét a Stamford Bridge-en, ahol immáron 76 Premier League-mérkőzésen nem talált legyőzőre az általa irányított gárda.

    Premier League, 31. forduló:
Chelsea-Arsenal 6-0 (4-0)
    később:
Cardiff City-FC Liverpool 16.00
Everton-Swansea City 16.00
Hull City-West Bromwich Albion 16.00
Manchester City-Fulham 16.00
Newcastle United-Crystal Palace 16.00
Norwich City-Sunderland 16.00
West Ham United-Manchester United 18.30
    vasárnap játsszák:
Tottenham Hotspur-Southampton 14.30
Aston Villa-Stoke City 17.00

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?